Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3701 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ağustos 2016 - 12:44

Gözleri ışığa Türkiyede kavuştu

Büyüt
Küçült
Gözleri ışığa Türkiyede

Rus uyruklu gencin iş kazası nedeniyle ülkesinde kör olan gözü Türkiyede açıldı. Sağ gözünde görme yetisini yitiren 26  yaşındaki Azad Garayev, Türkiyeye gelerek Pendik Bölge Hastanesinde ameliyata alındı. Tek gözünde körlük oluşan hasta, uluslararası hasta kabülü  anlaşması çerçevesinde Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Emin Erişir başkanlığındaki ekibin operasyonu ile ışığa kavuştu. 

Hastamız, organ  nakli için gerekli olan dokuyu çok beklemedi. ABDden talep ettik korneayı ve 1  hafta içinde doku uyuşması olan organ bulundu. Göz nakil  operasyonlarında bizim hastalarımız yurt içindeki kornea  bankalarından sıraya girerek organı temin ediyor. Ülkemize  tedavi için gelen yabancı hastalar için ise yurt dışındaki göz  bankalarına başvuruluyor açıklamasını yapan Op. Dr. Erişir , yapılanın çok kritik ve özel bir  operasyon olduğunu, ameliyatta başarı sağlanarak gencin tekrar gördüğünü belirtti.

Hastanın  sağ gözünün  görmediğini, operasyonun çok kritik ve özel bir  operasyon olduğunu belirten Pendik Bölge Hastanesi uzmanlarından Op.  Dr. Emin Erişir, Garayevin ameliyatın ardından 1 gece hastanede gözetim altında tutulduktan sonra taburcu  edildiğini belirtti.

ABDden getirilen korneanın başarıyla nakledilmesi, kaza ve yaralanma sonucu görme fonksiyonlarını kaybedenler için de umut oldu. Uzm. Dr. Emin Erişir, insan gözünün en ön kısmında yer alan şeffaf ve yüksek kırıcılık özelliğine sahip doku olan kornea naklinde yabancı hastalara yerli kornea takılmaması prosedürünün ilgili yönetmelik gereği uygulandığını söyledi.

HEM HASTA HEM TURİST

Pendik Bölge Hastanesi, Sağlık Bakanlığının yürüttüğü  uluslararası sağlık turizmi anlaşması gereği yurtışından hasta kabulune başladı.  Rusya, Ukrayna, Moldova, Azerbaycan, Türkmenistan ve Almanya gibi ülkelerden gelen hastalar bu anlaşma  çerçevesinde hemen tedaviye alınıyor. Uluslararası kalite belgesi JCI  sahibi olan kurumun, hemen  hemen tüm ünite ve branşları bu kaliteyle belgeli.  Yurtdışından  hasta kabul hizmetlerinin başlatıldığını kaydeden Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut  Göksoy,  Dünya nüfusunun artması, yaşam kalitesinin yükselmesi, çeşitli ülkelerde sağlık maliyetlerinde artış olması sebebiyle tedaviler daha ekonomik ve kaliteli hizmet veren ülkelerde yapılıyor. Sağlık turizmi sektörü de böylece ortaya çıktı açıklamasını yaptı..

ÖZEL TERCÜMAN GÖREVLENDİRİLİYOR       

Prof. Göksoy  Ülkemiz yurtdışından en fazla hasta alan ülkeler arasına girdi. Türkiye, artık farklı milliyetlerden hastaların tedavi olanakları açısından önemli bir adres oldu. Son yıllarda başta kalp damar cerrahisi olmak üzere diş ve göz cerrahisinde de tedavi için çok sayıda hasta ülkemize  geliyor. Fakat yurtdışından hastaların tedavisi için bir  nevi sağlık vizesi  işlevi gören kalite belgesi gerekli. Türkiyede yabancı hasta  tedavi eden özel hastanelerde kalite belgesi şartı var. Hasta  tedavi ve bakımında kalite standardı oluşturmak misyonuyla verilen JCI belgesine sahip olan hastanemiz, bu belge çerçevesinde  yurt dışından hasta kabul edebiliyor dedi.

Sağlık turizmi  anlaşması çerçevesinde ülkemize gelen hastalar için özel  tercüman görevlendiriliyor. Uçaktan iner inmez karşılanıyorlar ve havaalanından itibaren bütün işlemleri yapılıyor. Bütün bu süreçlerde hem turist hem de  hasta olarak karşılanmaları söz konusu.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024