Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2996 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Ağustos 2016 - 18:59

Kalp krizinde 40lı yaşlara dikkat!

Büyüt
Küçült
Kalp krizinde 40lı yaşlara

Kalp krizinin erkeklerde daha yüksek oranda görüldüğüne dikkat çeken Atalay, Dünya Sağlık Örgütüne göre de risk faktörünün 40lı yaşlar olduğunu söyledi. Atalay, risk faktörleri konusunda şu bilgileri verdi:

Yaş, genetik yapımız ve cinsiyet faktörlerini değiştirmemiz mümkün değildir. Bunların yanında kalp krizinin erkeklerde daha yüksek oranda görünmesi de bizim tarafımızdan değiştirilemeyecek faktörlerdir. Önüne geçilebilen faktörler ise, obezite, beslenme, kolesterol dikkat etmek, sigara, alkol, gece hayatı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak gerekiyor. Risk faktörlerine dikkat ettiğimizde tamamen kalp hastalığını hayatımızdan çıkarmıyoruz ama kalp hastalığını hayatımızın sonuna doğru daha da erteliyoruz. 40lı yaşlarda karşılaşacağımız sorunlarla 60lı 70li yaşlarda karşılaşıyoruz. Hayatımızı 60-70 yaşlarında sonlandıracağımıza, 80li 90lı yaşlara kadar uzatıyoruz.

STRESTEN UZAK DURUN

Düzenli hayat şartlarının kalp krizi riskini azalttığını vurgulayan Atalay şöyle devam etti:

Fazla ve az uyumak sıkıntı yaratabilir. Aşırı stresli ve metabolizmanızın çok hızlandığı panik havasıyla daha az uyuyarak, endişeyle geçirdiğiniz dönem stresin tavan yaptığı dönemdir. Bu vücuttaki adrenalin hormonlarını artıran ve stres ile beraber kalp krizini ve diğer damar rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına sebep olan durumdur. Eğer kişi depresyona sürükleniyorsa, o zaman da daha çok vurdumduymaz olarak ve mutluluk hormonlarının salgılanmasını azaltarak dengeyi bozan bir nokta yaratıyor.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024