Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4821 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Ağustos 2016 - 19:23

Kanser hastalarına kefir önerisi: Günde 1 bardak için

Büyüt
Küçült
Kanser hastalarına kefir önerisi: Günde 1 bardak

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal, kanser hastalarına mayalanmış bir süt içeceği olan kefir önerisinde bulundu.

Kefirin kan kolesterolü, laktoz intoleransi, kanser, diyabet, bağışıklık sistemi, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi hastalıkları ve bağırsak mikroflorası anemileri gibi birçok rahatsızlık üzerine olumlu etkisi olduğunu belirten Uysal, Kefir kökenini Kafkaslardan alan fermente bir süt ürünüdür. Karnabahar, patlamış mısır görünümünde yumuşak beyaz veya sarımtırak renkte düzensiz partiküllerdir. Kefir içerisinde birçok yararlı mikroorganizmalar barındırır. Sevinç iksiri, gençlik iksiri olarakta bilinmektedir dedi.

Hazırlanışı hakkında bilgi veren Uysal, Yaklaşık bir kilo süte ceviz büyüklüğünde kefir mayası yeterlidir. Kefir yapmak için ılık sütünüzü cam kavanoza alınız. İçerisine kefir mayasını ilave edip 24 saate yakın bekletiniz. Kefir mayalandıktan sonra yoğurt kıvamında yoğun bir hal alıyor. Mayalandıktan sonra plastik süzgeç yardımı ile süzdüğünüzde hem kefir mayanız hazır oluyor hem de kefir içilecek kıvama gelmiş bulunuyor. Kefir yaparken dikkat etmemiz gereken en iyi nokta metal hiçbir ürünü değdirmemek olmalıdır çünkü yararlı maddelerin kaybolmasına neden olabilir diye konuştu.

GÜNLÜK KALSİYUM MİKTARININ YÜZDE 30UNU KARŞILIYOR

Kefirin sağlık üzerine etkisi ile ilgili yapılmış birçok çalışma bulunduğunu kaydeden Uysal, Yarım yağlı sütten yapılmış 1 su bardağı kefir yaklaşık 120 kalori olup günlük alınması gereken kalsiyum miktarının da yüzde 30unu karşılamaktadır. Özellikle kanser hastaları günde 1 bardak kefir tüketsinler. Sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, kabızlık ile ilgili rahatsızlığı olan kişilerin DE günde bir su bardağı kadar kefiri tüketmesi mutlaka gereklidir dedi.

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024