Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3361 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ağustos 2016 - 12:19

Klimalı ortam mutlaka havalandırılmalı

Büyüt
Küçült
Klimalı ortam mutlaka

Sıcaklığının yüksek seviyelere çıktığı Çukurova Bölgesinde vatandaşları dikkatli olmaya çağıran Prof. Dr. Yeşim Taşova, bakımsız ve temizliği yapılmayan klimaların enfeksiyonlara yol açabileceğini anlattı.

Sıcaklara karşı serinlemek isteyenlerin klimalı ortamlarda çok zaman geçirdiğini aktaran Prof.Dr. Taşova, Dışarıda hava sıcaklığı neredeyse 40 dereceye ulaşırken klimalı ortamlarda sıcaklık seviyesi 18-20 derece oluyor. Bu ortamdan dışarıya çıkan kişiler bir risk oluşuyor dedi.

SÜREKLİ KLİMALI ORTAMDA KALMAYIN

Ani ısı değişimlerinin insan sağlığına etki yaptığını vurgulayan Prof.Dr. Taşova, şunları kaydetti:

Çok serin bir ortamdan aniden sıcak bir ortama geçilmesi bir sorun. Çünkü ısı değişimi vücudun bağışıklık sistemiyle ilgili sorunlara yol açıyor. Bu durum enfeksiyon hastalıklarına neden olabiliyor. Artık neredeyse her yerde, arabada klima var. Klima solunum sisteminde kuruluğa yol açıyor. Bu durum solunum sisteminin savunmasını bozuyor. Klima kullanırken dikkatli olunmalı, çok uç sıcaklıklarda klima çalıştırılmamalı. Hep klimalı ortamda kalınmamalı. Dışarıya çıkıp taze hava solunmalı, ev, araba veya işyerlerinin camı klimalar çalışsa biye açılıp ortam belirli süre havalandırılmalı.

DHA- Türkiye-Adana - Yusuf BAŞTUĞ
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024