Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2461 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Ağustos 2016 - 15:53

Klimayla serinlerken felç olmayın

Büyüt
Küçült
Klimayla serinlerken felç

 Özel Tekden Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Erhan Özfidan, klimadan gelen soğuk havanın direkt kaslara gelmesi nedeniyle boyun, bel, sırt, kol ve bacaklarda kas kasılmaları ile ağrıya yol açabildiğini belirtti. Kasların esnekliğinin azalmasıyla spazm sorunununun ortaya çıkabildiğini söyleyen Dr. Özfidan, eğer bu spazma bir boyun fıtığı, kas romatizması, kireçlenme, omurga eğriliği eşlik ediyorsa ağrıya ilaveten uyuşma, karıncalanma, hareket kısıtlılığı gibi şikayetlerin ortaya çıkacağını ifade etti.

HAVA AKIMI DİREKT ÜZERİNİZE GELMESİN

Dr. Özfidan, baş ve boyun bölgesinin klimaya maruz kalmasıyla kaslardaki ani kasılmalar, gerilim tipi baş ağrısına ve migreni olanlarda migren atağına neden olacağını belirterek Klima doğru kullanılmadığında sinirler üzerinde de önemli fonksiyon bozukluğuna sebep olabilir. Klimalara direkt maruz kalmak, özellikle 18 derece ve altında yüz felci riskini ortaya çıkarabilir. Otobüste eğer klima kullanmak zorundaysanız öncelikle hava akımının direkt üzerinize gelmesini engelleyin. Klimanın hava akımını koltuğa değil, camlara yönlendirerek kaslarınızı koruyarak serinlemeyi tercih edin. Mecbur kalmadıkça sizi direkt hava akımına maruz bırakacak tavandan üfleme yapan klimaları açmamaya özen gösterin. Klimayla serinlerken felç olmayın dedi.

Klimanın neden olduğu ağrıların tedavisi hakkında bilgi veren Özfidan, Klimaların neden olduğu kas spazmının derecesine göre ilaç tedavisi, masaj, lazer ve diğer fizik tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Kasılmanın bir an önce çözülmesi için ılık duş ve bölgesel kompresler yapılabilir diye konuştu.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024