Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2981 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2016 - 14:24

Mor meyveler zindelik veriyor

Büyüt
Küçült
Mor meyveler zindelik

Meyve ve sebze tüketimi besin çeşitliliğini sağlamak adına çok önemli. Çünkü tek düze beslenmek, farklı besin gruplarının eksikliğine yol açabiliyor, bu da sağlık için doğru bir yöntem değil diye konuşan Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, farklı renklerdeki meyve ve sebzelerin vücuda farklı antioksidanların alınmasını sağladığını belirtti.

Daha çok çeşitte ve miktarda antioksidan almak için meyve ve sebzelerde renk çeşitliliğine önem vermek gerektiğini aktaran Özger, özellikle oruç tutanların renkli beslenmeye özen göstermesi gerektiğini söyledi. Tüketilmesi gereken meyve ve sebze renklerinden birinin de mor olduğunu dile getiren Özger, mor renkli meyve ve sebzelerin vücuda zindelik verdiğini vurguladı.

UNUTKANLIK VE YAŞLANMAYA KARŞI ETKİLİ

Mor renkli besinlerin, yaşlanmayı da geciktirdiğini söyleyen Diyetisyen Özger, Meyve ve sebzelere mavi-mor rengi veren pigment, antosiyanindir. Antosiyanin, hücreleri hasar almaktan koruyan güçlü bir antioksidandır. Mor renkli meyve ve sebzeler; kalp hastalıkları, felç, kansere karşı korunmada, hafızayı güçlendirme ve yaşlanmayı geciktirmede etkilidir dedi.

MOR SEBZELERİ SALATA VEYA SEBZE YEMEĞİ OLARAK TÜKETİN

Ramazan ayında sofralara eklenebilecek mor sebzelerin patlıcan, kırmızı pancar, mor lahana, kırmızı soğan, mor/kırmızı turp olduğunu söyleyen Özger, bu mevsimde tercih edilebilecek mor meyveleri de şöyle sıraladı: Böğürtlen, siyah ahududu, yabanmersini, mor erik, kuru erik, mor&kırmızı&siyah üzüm, vişne, kiraz, kuş üzümü, siyah dut, kuru üzüm.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024