Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3036 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Temmuz 2016 - 16:21

Önce boy verin, sonra yüzün!

Büyüt
Küçült
Önce boy verin, sonra

Tatilin kalp için çok yararlı olduğunu vurgulayan Bayındır İçerenköy Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Timur Timurkaynak Tatil, ruhen ve kalben rahatlatır, gençleştirir. Ruhunuza iyi gelen her şey kalbinizi de besler, gençleştirir diyor. Ancak gerekli önlemler alınmadığı takdirde kalp ve tansiyon hastaları açısından bazı sakıncalar olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Timurkaynak, bazı küçük ama etkili önlemlerle tatilden sağlık depolamış bir halde dönülebileceğini söylüyor.

İşte Prof. Dr. Timurkaynakın tatil planı yapanlar için 10 önerisi:

ÖNCE DOKTOR SONRA TATİL:Tatile çıkmadan önce mutlaka kalp kontrolünden geçin. Böylece tatile gitmeden önce herhangi bir sağlık sorununuz varsa önceden önlemini almış ve tatilde herhangi bir tatsızlık yaşamamış olursunuz. Ayrıca tatilden döndükten sonra kışa hazırlık için tekrar doktor kontrolünden geçmenizde fayda var.

KISA ŞEKERLEMELER İYİ GELİR: Sıcak ve nemli hava kalbiniz için yük oluşturur. Bu nedenle saat 10:30 ila 15:30 arasında, güneş ışınlarının en etkili olduğu saatlerde güneşe çıkmayın. Serin ve gölgede istirahat edin. Öğle saatlerinde kısa bir şekerleme iyi gelir.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜ KULLANANLAR DİKKAT:
Sıcak nedeniyle vücut tuz ve su kaybeder.  İdrar söktürücü ilaç kullanan tansiyon ve kalp yetmezliği hastaları, bu nedenle çok daha dikkatli olmalı, doktorlarına danışarak gerekirse ilaç dozlarını azaltmalıdırlar. Aksi halde artan sıvı kaybı nedeniyle tansiyon düşebilir ve böbrek fonksiyonları bozulabilir.

SIVI KAYBINA KARŞI SU VE SODA:
Sıcak nedeniyle terleme ile kaybedilen sıvı ve tuz mutlaka yerine konmalı, bol sıvı (tercihan su ve soda) alınmalıdır. Baş dönmesi, göz kararması gibi şikayetler ortaya çıkarsa tansiyon çok düşmüş olabilir; ilaç dozları doktora danışılarak azaltılabilir.

YÜZDÜĞÜNÜZ DENİZ BOYUNUZU AŞMASIN:
Kalp ve tansiyon hastaları, yüzerken çok açılmamalı, ayakların yere değdiği yerlerde yüzmeli.

AKDENİZ MUTFAĞI ÖMRÜ UZATIR: Ağır yağlı yemekten ve aşırı alkolden mutlaka uzak durulmalı, yaz meyve ve sebzeleri ile zeytinyağlı hafif yemek ve salatalar tercih edilmeli. Unutmayın, Akdeniz mutfağı yaşam uzatan tek mutfaktır.

SICAKTA SPOR KALBE ZARAR:
Sıcak ve nemli havalarda aşırı ve ağır egzersiz yapılmamalı. Sabah erken ve akşam saat 17den sonra yapılan yüzme, yürüyüş ve egzersiz hareketleri en uygun yaz sporlarıdır.

İSHAL VARSA ÖNCE BOL SIVI SONRA DOKTOR:
Yaz aylarında sıkça rastlanan besin zehirlenmeleri sonucu ortaya çıkan ishal, sıvı kaybına neden olarak, böbrek fonksiyonlarınızı bozabilir ve tansiyonu düşürebilir. Vakit kaybetmeden bol sıvı alınmalı ve doktora başvurulmalı.

BACAKTA ŞİŞKİNLİK BAŞLADIYSA DOKTORA: Göğüs ağrısı, nefes darlığı, baş dönmesi, bitkinlik, halsizlik, çabuk yorulma, çarpıntı ve bacaklarda şişlik gibi şikayetler olursa mutlaka zaman kaybetmeden doktorunuza danışın.

DOKTORU OLAN YERLERDE TATİL YAPIN: Tatil yapacağınız bölgedeki hastanelerde kardiyoloji uzmanı olup olmadığını ve 24 saat boyunca koroner anjiyo yapılıp yapılmadığını öğrenin. Bu merkezlerin telefonlarını mutlaka kaydedin.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024