Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3741 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ağustos 2016 - 21:03

Çocuk felci Boko Haram yüzünden hortladı

Büyüt
Küçült
Çocuk felci Boko Haram yüzünden

Nijerya Sağlık Bakanı Isaac Adewole, ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde iki yeni çocuk felci vakasının ortaya çıkmasından Boko Haramı sorumlu tuttu.

Adewole, başkent Abujada gazetecilere yaptığı açıklamada, Vakalardan biri Kamerun sınırına yakın Gwozada, diğeri ise Jerede görüldü. dedi.

Büyük ölçekli görülmüyor olsa da çocuk felci vakalarıyla mücadele etmek için her şeyin yapılacağını aktaran Adewole, Ne yazık ki böyle bir gelişmeyle karşı karşıyayız. Bu bizi geride bırakır ancak halkımızı temin ederim ki, durumun üstesinden gelmek adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. ifadesini kullandı.

ÇOK SAYIDA PERSONELİ ÖLDÜRDÜ

Gwoza ve Jere, Nijeryanın kuzeydoğusunda Boko Haramın etkili olduğu Borno eyaletinde yer alıyor.  Boko Haram örgütü, 2013 yılında çocuk felci aşısına karşı yürüttüğü kampanya kapsamında düzenlediği saldırılarda çok sayıda sağlık personelini öldürmüştü.

Adı yerel dilde Batılı tarzda eğitim yasaktır anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrikanın en büyük ülkesi Nijeryada 2000li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün lideri Muhammed Yusufun gözaltındayken ölmesinin ardından, Boko Haramın 2009da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Boko Haram saldırıları nedeniyle Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinden 2 milyondan fazla kişi, ülkenin başka bölgelerine göç etmek zorunda kaldı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024