Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3156 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Temmuz 2016 - 12:35

Omurgası düzeltilince boyu 10 santim uzadı

Büyüt
Küçült
Omurgası düzeltilince boyu 10 santim

Kahramanmaraşlı, 7 çocuklu Şimşek ailesinin tek oğlu Levent. Doğuştan kifoz (kambur) ve skolyoz (Omurganın göğüs veya bel bölgelerinde görülebilen eğrilik) hastasıydı. Sırtında hem yana doğru eğrilik, hem de şişlik vardı. Leventin hastalığının çaresi yoktu.

Gittiği neredeyse tüm doktorlar, ameliyat olduğu takdirde ya felç olacağını ya da masada kalacağını söyledi. Şiddetlenen ağrıları Leventi oturup kalkamaz, hatta nefes alamaz hale getirdi.

Canına tak edip ne olursa olsun dediği anda internetten yaptığı araştırmalar sonucu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanayı buldu ve tek başına İstanbula geldi.Prof. Dr. Ahmet Alanay, Levent Şimşeki ileri derecedeki skolyoz ve kifoz tedavisinde felç riskini azaltan teknolojinin yardımıyla başarılı şekilde ameliyat etti.

Şimşek, iki aşamalı ameliyatın ardından vücudunun normal bir insan şekline girdiğini belirtirken mutluluğu gözlerinden okunur şekilde, Boyum 1.68di. Ama insanların gözüne bakabilmek için hep başımı yukarı kaldırmak zorunda kaldım. Örneğin eniştem benden uzundu ama şimdi ben ondan uzunum. Ama ondan da önemlisi artık rahatça nefes alabileceğim, akciğer kapasitem gelişecek dedi.

Levent Şimşeki skolyoz ve kifoz tedavisinde önemli gelişme yaratan yeni 3 yöntemi kullanarak ameliyat eden ve sağlığına kavuşturan Acıbadem Maslak Hastanesi Omurga Sağlığı Merkezinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay Eskiden çok yüksek felç riski nedeniyle bu ameliyatları yapmaktan çekiniyorduk. Ancak son yıllarda dünyada yaygınlaşan Navigasyon teknolojisi, 3 boyutlu omurga baskısı tekniği ve nöromonitörizasyon yöntemi sayesinde felç riskini azaltarak ileri evre skolyoz ve kifoz ameliyatlarını daha emniyetli ve başarılı yapabiliyoruz. Leventi de bu şekilde sağlığına kavuşturduk dedi.

TEDAVİYİ KOLAYLAŞTIRAN 3 YÖNTEM

 Spinal navigasyon: Bu yöntem ile emniyetli ve sağlam vida koyma işlem kolayca yapılabiliyor. Yerleştirilen vidaların doğruluk oranı yüzde 100e yakın oluyor.

 Nöromonitörizasyon: Nörolog kontrolünde uygulanması gereken ve ameliyat boyunca omurilikte sinir sinyal geçişinin durumunu gösteren bir teknik.

 3 Boyutlu Omurga Baskısı: Bu sayede hastanın omurgasının birebir kopyası oluşturulabiliyor. Cerrah bu kopyayı eline alınca filmlerden gerçek deformasyonu hayal etmektense, sorunu 3 boyutlu olarak görebiliyor. Gerekirse üzerinde sanal ameliyat yapıp güçlükleri önceden yaşayabiliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024