Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4031 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Ağustos 2016 - 14:20

Prostat kanserinin ilacı közlenmiş domates

Büyüt
Küçült
Prostat kanserinin ilacı közlenmiş

Prostat kanserinin erkeklerde en sık görülen kanser türü olduğuna dikkat çekenÜroloji Uzmanı Dr. Deniz Arslan Erkek yaşlandıkça prostat da hacim olarak büyüyor. Genetik faktörler, hormonal faktörler, beslenme faktörleri ve cinsel yaşamın ritmi prostat büyümesini etkiler. Bu büyüme idrar kanalına doğru yani içe doğru olursa idrarın çıkışında güçlük, uzun sürede tazyiksiz idrar yapma, sık sık idrara çıkma ve geceleri idrara kalkma başlıyor. Büyümenin olumsuz etkilerinden biri de kansere dönüşebilmesidir dedi.

KÖZLENMİŞ DOMATES EN BİLİNDİK İLAÇ

Domateste yüksek oranda bulunan likopenin prostat kanseri riskinin azalmasına yol açan bir antioksidan olduğunu belirten Dr. Arslan, Özellikle közlenmiş domates prostat kanserinin en bilindik ilacıdır. Araştırmalara göre haftada 10 porsiyondan fazla domates ve domates suyu tüketenlerde ise prostat kanseri riski yüzde 50 oranında azalıyor. Bunun yanında yeşil çay, kabak çekirdeği, yağlı yemeklerden uzak durulması, balık tüketimi ve orta karar düzenli bir cinsel yaşam prostat kanserinden koruyucu diğer faktörlerdir diye konuştu.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024