Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3481 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Temmuz 2016 - 03:17

Stres altındaki dişlere botoks etkisi

Büyüt
Küçült
Stres altındaki dişlere botoks

Tanfer Klinik yönetim kurulu başkanı Dr. Nihat Tanfer, Türkiye de son aylarda yaşanan canlı bomba eylemleri ve darbe girişiminin ağız sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yapabileceğini açıkladı. Dr. Tanfer , 15 Temmuz Cuma gecesi, Türkiye de çok özel bir şey oldu. Cuma gecesi yapılan girişim önce belirsizlik, tedirginlik arkasından korku ve kaygı yaydı.

Devamında gelen ölüm ve yaralanma haberleri çaresizlik ve öfkeye yol açtı. Özellikle İstanbul ve Ankara da insanlar evlerinde bunları yaşadı. Türk insanının en çok güvendikleri kurumların saldırıya uğraması , şüphe yaratacak bir ortamın oluşması insanlarda stresle beraber gelen diş sıkmayı da doğal olarak arttırdığını söyledi.

Hangi siyasi görüşten gelirse gelsin bu tip darbe girişimleri psikolojimizi bozmak suretiyle ağız sağlığımıza da tehdit oluşturduğunu söyleyen Dr. Tanfer, Bu olumsuz koşullardan etkilenmeyi en aza indirmek için doğru,açık ve güven verici bilgilendirme yapılması çok önemlidir. Meydanlarda birleştirici, korku ve tedirginliği yenen bir birlikteliğin olması insan sağlığı başta olmak üzere ağız sağlığımız için de çok önemli dedi.

Dr. Tanfer , Herşeye rağmen hayattan tat almaya devam etmek için dişlerimizi korumalıyız diye sözlerine devam etti. Türkiye gündemi ve stres sonucu hepimiz Bruksizm ( Diş sıkma ) hastalığına adayız dedi.

İŞTE; BRUKSİZM E DUR DİYEN TEDAVİ DENTAL BOTOX

Ağız ve Çene Cerrahı Dr.Nihat Tanfer den Bruksizm ile ilgili görüşlerini aldık. Dr. Tanfer; günümüz stres hastalığı sonucu ortaya çıkan bruksizm için diş plaklarından daha zahmetsiz bir çözüm olan dental botox tedavisini öneriyor.....

BRUKSİZİM NEDİR ?

Genellikle uyku sırasında dişleri bilinç dışı bir şekilde sıkarak yapılan bir eylemdir. Bu normal olmayan bir durumdur ve oldukça rahatsız edici bir ses ortaya çıkar. Genellikle bu alışkanlık kişi tarafından pek farkedilmez. Her 5 kişinin en az birinde görülen bu alışkanlık farkında olmadan kişilerin günlük hayatını kötü yönde etkilemektedir.

Gün içi yorgunluk, halsizlik, devamlı uyuma isteğinin arkasında kalitesiz gece uykusu bulunmaktadır. Bruksizmi olan kişilerin yüzde 5 ile 10 arası bir kısmı dişlerine uyguladıkları kuvvet sonucu dolguların ve dişlerin kırılması gibi zararlara yol açabilmekte, bir kısmı da çene eklemi disfonksiyonlarından şikayetçi olmakta ve sabahları sebepsiz başağrısı ve kas ağrıları çekmektedirler. 

BRUKSİZMİN BELİRTİLERİ NEDİR ?

Özellikle yüzdeki kaslarda , eklem yerinde (temporamandibular eklem) baş ve boyun bölgesinde oluşan ağrılardır.

Diş gıcırdatmanın (bruksizm) başlattığı ağrı kas kaynaklıdır. Bu ağrı, çiğneme kaslarındaki spazmlara bağlı olarak ortaya çıkar.

Diş yüzeyi aşınmaları sonucu dişlerde hassasiyetler olabilmekte ve ilerleyen zamanlarda dişin siniri açığa çıkabilmektedir.

Dişlerde sallanma ve aralanmalar görülebilir.

BRUKSİZMİN TEDAVİSİ NASIL YAPILIR ?

Stresi ortadan kaldırmak esas tedavi olmakla beraber dişlerin de korumaya alınması gerekmektedir. Diş gıcırdatma veya sıkma problemi yaşayan yetişkinler için gece plağı kullanması önerilir. Isırma plağı olarak da adlandırılan koruyucu bir plağın geceleri uyurken takılması ile gerçekleştirilir.

Tedavi daha çok akut problemleri çözmeye yönelik olarak uygulanır ve bir dişhekimi ve fizyoterapistin birlikte çalışmasını gerektirebilir. Çiğneme kaslarına uygulanan botoks tedavisi ile kalıcı olmayan ama, oldukça etkili bir çözüm elde etmek de mümkündür.

DENTAL BOTOKS

Dental botoks son yıllarda popülerliği artmış bir dental tedavi metodudur. Özellikle diş gıcırtma ve diş sıkma gibi parafonksiyonel rahatsızlığı olan hastalarda güvenle uygulanabilmektedir. Botulinum toksin adı verilen maddenin, çene kaslarına enjekte edilerek kısmi paraliz yapması esasına dayanarak çalışır.

Toksin enjekte edildikten bir hafta sonra etkisini göstermeye başlar ve 6 ay devam eder. Altı ay arayla yapılan botox tedavisi sonucunda alışkanlığın ortadan kalktığı gözlenir. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024