Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3286 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2016 - 17:03

Suyun şakası olmaz!

Büyüt
Küçült
Suyun şakası

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiyede yüzme bilenlerin az olduğuna dikkat çeken Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Doktor Ülkümen Rodoplu, yaz sıcaklarıyla hareketlenen sahillerde cankurtaran olmamasının boğulmaya neden olduğunu belirterek Yüzme eğitimi çocuk yaşlarda alınmalı. Anne ve babalar çocuklarına mutlaka bir uzmandan ders aldırmalı. Boğulan kişinin önce ellerinde ve yüz kısmında morarma başlar. Ağızdan ve burundan köpük gelir. Tam boğulma olduysa göğüs hareketleri yoktur. Alkol aldıktan sonra suya girilmemeli. Tok karnına ya da yorgun olarak suya girmek, suda boğulma riskini artırır dedi.

HAYAT ÖPÜCÜĞÜ VERİN

Boğulan kişiye müdahalenin mutlaka eğitimli kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Rodoplu, şöyle konuştu: Eğer kurtarmaya giden kişi gerekli eğitimleri almadıysa boğulan kişi onu da suyun içine çekebilir. Bu durumlarda bir ip, ya da dal parçasıyla boğulan kişiye ulaşılmalı. Sol elimizin baş ve işaret parmağını kullanarak, boğulan kişinin burnunu kapatırız. Ardından ağızdan ağıza tam iki kez nefes veririz. İşte bu, hayat öpücüğüdür ve yardım gelene kadar zaman kazanmamıza yarar. Beyin oksijensizliğe en fazla beş dakika dayanabilir. Eğer boğulan kişinin ağız bölgesinde yaralar varsa, suni teneffüsü yapan kişi, araya mendil ya da peçete koyabilir. Boğulma olayı görüldüğü anda ilk yapılması gereken, hemen 112yi aramak olmalı.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024