Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2321 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mart 2015 - 08:37

Bunu da bir taciz olarak görüyorum

Büyüt
Küçült
Bunu da bir taciz olarak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde Dünya Kadınlar Günü Buluşmasına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, siyasi hayatındaki başarılara kadın çalışanlarıyla birlikte imza attığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı kampanyamda en büyük yardımcım kadın kardeşlerimdi diyen Erdoğan, Büyük başarılara birlikte imza attık. Beraber çalıştığımız kadın arkadaşlarımızı kılık kıyafetine bakarak değerlendirmedik. Hiçbir ayrım gözetmedik. İstanbulda elde ettiğimiz başarımızın sırrını açıklıyorum. Bu sır hanım kardeşlerimizin meseleye sahip çıkmasını sağlamamızdır diye konuştu.

Erdoğanın iş dünyasına yönelik de mesajları oldu.

Çalışan kadınların emeklerinin sömürülmemesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, Ben bunu da bir taciz olarak görüyorum dedi.

Erdoğan, İş hayatındaki adaletsiz ücret politikalarına ve hakkaniyetsiz çalışma programlarına hep birlikte karşı çıkmalıyız. Kadınların bir pazarlama aracı olarak kullanılmasını da kadına karşı bir saygısızlık olarak kabul ettiğimi söylemek istiyorum. Kadın emeği ve bedeninin kadına karşı şiddet olduğunu söylüyor ve bununla da ilgili mücadele etmek gerektiğini belirtiyorum ifadelerini kullandı.

Erdoğanın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şu şekilde:

Öldürülen her kadınla birlikte insanlık da öldürülmüş demektir. Kadını ve erkeği diğer tüm vasıflarından öne insan olarak görmeyenler Ortaçağ Avrupasının cahiliye dönemini geçememiş demektir. Dünya bu karanlık dönemleri geride bırakalı çok oldu.

Bir evlat, bir eş bir kardeş olarak kadınların haklarını savundum savunmaya devam edeceğim. Siyasi hayatımda kadınların ayrı bir yeri önemi oldu. İstanbulda il başkanlığı yaptığım dönemden başlayarak kadınları teşvik ettim.

Belediyeyi de onlarla birlikte yönettik. Her zaman yanımızda hanım kardeşlerimiz vardır. Türkiyenin en büyük kadın teşkilatlanmasını gerçekleştirdik. Diğer partiler lafını yapar bizden çok teşkilatında kadın olan yok. Kadınların mağduriyetini gidermeye özen gösterdik. Onların sorunlarının çözümüne ayrı bir ihtimam gösterdik.

Yapılanlar önemli olmakla birlikte yapılması gereken daha çok şey var. Kanun koymak yetmiyor. İnsanların ziniyetini değiştirmemiz lazım. Kadına yönelik cinayetlerde, şiddette iyi hal indirimi konusunda çok dikkatli olunmalı. Birey olarak her vatandaşımızın hassasiyet göstermesini sağlamak zorundayız.

Biz mazlumun inancına, dinine, kökenine bakmadığımız gibi cinsiyetine de bakmayız. Biz mağdur edenin de cinsiyetine bakmaz, erkek olduğu için hoşgörmeyiz. Biz erkektir yapar demeyiz. Bizim için her can Allahın emanetidir. Bütün gücümüzle ona sahip çıkmaya çalışırız. Mersinde alçakça öldürülen Özgecan kızımızı bir kez daha rahmetle anıyorum.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024