Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2156 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Ekim 2018 - 16:54

BİZ CUMHURİYETİMİZİ LAFLA DEĞİL, İCRAATLA KUTLUYORUZ

Büyüt
Küçült
BİZ CUMHURİYETİMİZİ LAFLA DEĞİL, İCRAATLA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in MHP’den aday olacağı iddialarıyla ilgili “Melih Gökçek benim yol ve dava arkadaşım bunun böyle devam edeceğini zannediyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında Fıratın doğusundaki PKK/YPG varlığıyla ilgili olarak  net mesaj verdi  ve  Fıratın doğusundaki terör yapılanmasını çökerteceğiz. Bu konuyla ilgili planlarımızı hazırlıklarımızı tamamladık. Fiili müdahalemizi başlattık. Yakında daha kapsamlı ve etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz. Hep söylediğim gibi bir gece ansızın gelebiliriz. dedi.

Grup toplantısı çıkışı konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekin MHPden aday olacağı iddialarıyla ilgili olarak ise “Melih bey benim 94 en beri yol ve dava arkadaşım. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum” dedi.

Erdoğan Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, İşi ortada bırakamayız. Yerli işbirlikçi kim. Bilirsek ortaya çıkartırız.Bunun altında birilerini kurtarmanın oyunu var ifadelerini kullandı.Kabinede revizyon iddialarına değinen Erdoğan, Böyle bir şey söz konusu değil ifadelerini kullandı.

Erdoğanın konuşmasından satır başları

Danıştay Sempozyumunda yargı sistemi ile ilgili görüşlerimizi kamuoyu ile paylaştık özellikle Andımız kararıyla yargıda ortaya çıkan sıkıntılı durumu bizzat konunun muhataplarına ilettik.Cuma akşamı Jandarma ve Sahil Güvenlikin mezuniyet törenine katılarak 3 bin 351 astsubayımızı görev yerlerine yolladık. Cumartesi günü İstanbulda tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptık. Liderlerle ikili görüşmelerde ağırlıkla Cemal Kaşıkçı konusunu ele aldık. Bilmedikleri konuları kendilerine ifade etme fırsatı bulduk.

BİZ CUMHURİYETİMİZİ LAFLA DEĞİL, İCRAATLA KUTLUYORUZ

Dün ise 2 tarihi anı yaşadık. Cumhuriyetimizin 95inci yılını, Cumhuriyetimize yakışan bir eserle kutladığımızı düşünüyorum. Malazgirt en bu yana bu topraklarımızın vatanımız haline gelmesi için çabalayan şehitlerimizi, gazilerimizi, devlet büyüklerimizi hayırla yad ediyorum. Sınırlarımız içi veya dışında görevlerini ifa eden güvenlik görevlilerimize başarılar diliyoruz.Evet, dün dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı ı hizmete açtık. Görüldüğü gibi biz Cumhuriyetimizi laf ile değil, icraat ile kutluyoruz. Öyle bir kutlama ki, günü birlik değil. Bu kutlama yıllarca devam edilecek.
Burası 29 Ekim 2019, Cumhuriyetin 95inci yılında açılmıştı denilecek.

GÖNÜL OLMADIKTAN SONRA BAHANE ÇOK

Resepsiyonu burada gerçekleştirdik. Bahane ederek gelmeyenler oldu tabii. Neymiş, Ankarada kutlanırmış? Sen yeter ki gönlünü ver, gönül olmadıktan sonra bahane çok. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarından biri olan havalimanımızın ülkemize, bölgemize ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Burası artık bir merkez. Dünyaya buradan dağılım olacak.

42 AYDA BİTİRDİK

Değerli kardeşlerim, 42 ayda bitti. Bize yakışan bu. AK Parti iktidarına yakışan bu. Berlin Havalimanı hala bitmedi. Bundan 3-4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti, Berlin Havalimanı bitmedi diyorlar. Biz inandık, azmettik. Burada havalimanı olmaz diyenler olduğunu gördüler. Burası yumuşak zemindir, şudur, budur diyenler havalimanının nasıl olduğunu gördüler, görecekler. 2 pisti hayata geçirdik, diğerlerinin inşaatı devam ediyor. 150 milyon, ihtiyaca göre 200 milyona kadar kapasite olacak. Pist sayısı yakında 3e, hepsi tamamlanınca 6 piste çıkacak.

BİR KAÇ AY İÇİNDE TAM KAPASİTE ÇALIŞACAK

İstanbul Havalimanı vegiler hariç 32,4 milyar euroluk bir ekonomik büyüklük kazandırdı. Bunlar ekonomik çeşitlilik bilmez. Ancak kuru sıkı atarlar. Havalimanında emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum. İç ve dış hatta sembolik uçuşlar başlayacak. Atatürk Havalimanı ın taşınması yılbaşına kadar sürecek. Birkaç ay içinde havalimanı tam kapasite ile çalışacak.

HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM: BİR GECE  ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Suriye meselesini çözmeden geleceğe güvenle bakamayız. Suriyede yeniden huzuru sağlamak vefamızın da gereğidir. İşin aslı 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki düşüncelerden biri Türkiyeyi Suriyede yürütülen proje konusunda pasif duruma düşürmekti. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ı başarıyla gerçekleştirdik. DEAŞ ve PYDye büyük darbeler vurduk. Uluslararası toplum ve Arap kardeşlerimiz hangi niyetle oraya gittiğini anladı. İdlibde büyük bir insani krizin önüne geçerek, Suriye halkının yanında olduğumuzu gösterdik. Bunları büyük ölçüde Rusya ile birlikte yaptık. Zirvenin ardından da dediğim gibi, Suriyedeki krizde uluslararası toplumun yeterli adımı atmamasının payı var.Uluslararası toplumun daha güçlü durmasını temenni ediyoruz. Dünya kamuoyunun DEAŞ oyununu yutmayacağına inanıyoruz. DEAŞ oyunu ile Suriyeyi kana bulamak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz.Sadece bununla kalmayacak Fıratın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz. Planımızı programımızı da yaptık. Geçtiğimiz günlerde buna da başladık. Yakında terör örgütünün tepesine ineceğiz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024