Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3051 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Kasım 2018 - 12:21

CHP İstanbul’da 3 ilçeye aday bulamadı!

Büyüt
Küçült
CHP İstanbul’da 3 ilçeye aday
Yerel seçimlerde ‘İstanbul ve Ankara’yı alacağız’ diyen Kılıçdaroğlu’na İstanbul şoku. Arnavutköy, Sultanbeyli ve Esenler’de hiç kimse adaylık başvurusu yapmadı.

 

CHPde yerel seçim aday adaylığı başvurularında İstanbulun ilçelerinde büyük kriz patlak verdi. Partililerin kendilerinin bile kazanma umudunun ‘sıfır olduğu ilçeler ise Esenler, Sultanbeyli ve Arnavutköy.  CHPnin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Gürsel Tekinin geçtiğimiz günlerde bir açıklamasında “Gürsel Tekini test etmek istiyorsanız Bağcılara, Esenlere, Sultanbeyliye, Esenyurta soracaksınız. CHPnin en az oy aldığı yerlerde, vatandaşların derdine derman olmak istiyoruz” demişti. 

Üye ücretleri partiden

Sultanbeyli, Esenler, Bağcılar, Arnavutköy ve Sultangazide bir tane bile aday aday başvurusu olmayınca süre bir hafta daha uzatıldı. Aday adaylık için belirlenen 7 bin 500 liralık başvuru paralarının boşa gitmemesini isteyen çok sayıda partili bu ilçelere rağbet göstermedi. Bir haftalık süre içinde de başvuru yapılmadı. 

Sıkıntı sadece başkan adaylarında yaşanmıyor. CHPnin bu ilçelerde seçime girebilmesi için ortalama 35-37 arasında meclis üyesi adayı göstermesi gerekiyor. Bağcılar, Esenler, Arnavutköyde 3 ila 6 kişinin meclis üyeliği için başvuruda bulunduğu öğrenildi. Bu ilçelerde de başvuru yapanların ilk sıralara girmek için bir birleriyle mücadele içinde oldukları öğrenildi. CHPnin buralarda seçime girmek için oluşturulacak meclis üyesi adayların parası parti tarafından yatırılacak. 

Herkes garanti listeye koştu 

Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Maltepede ortalama 12-20 arasında aday adayı, meclis üyeliği için ise 200ü aşkın başvuru var. Küçükçekmecede 20ye yakın aday adayı başvuru yaparken Eyüpte 10,  Beykozda 5, Üsküdarda 8 aday adayı mücadele verecek. 

İki ilçede tek adamlık başvurusu

CHPnin iktidarda olduğu Büyükçekmece ve Beylikdüzünde yaşananlar adeta partiyi karıştıracak cinsten. Buradaki mevcut belediye başkanları Hasan Akgün ile Ekrem İmamoğlu dışında adaylık başvurusunun yapılmaması parti üyelerinin tepkisini çekti. Hem Akgün hem de İmamoğlunun “Genel Başkan bizimle devam edecek” iddiasında bulunarak başvuruların önüne geçtikleri ileri sürüldü. İki başkan başvuru yapacak isimleri yapmaması için ikna etti.

Akşam





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024