Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1741 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Temmuz 2019 - 20:08

CHP'den S-400 yaptırımlarına ilişkin açıklama

Büyüt
Küçült
CHPden S-400 yaptırımlarına ilişkin
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'nin S-400 savunma sistemini almasına ilişkin, 'Türkiye'nin kendi savunması için gerekli adımları atma hakkı vardır. Bu konuda uygulanacak ambargoları, F-35'lerin verilmemesini, yaptırım uygulanmasını CHP olarak tasvip etmemiz mümkün değil.' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı sürerken açıklamada bulunan Öztrak, Türkiye'nin S-400 savunma sistemini almasına ve ABD yaptırımlarına ilişkin konuştu:

"ABD'den yaptırım uygulamasıyla ilgili son derece farklı görüşler geliyor. Başkan 'Türkiye daha önce ABD'den Patriot almak istedi, biz vermedik. Türkiye haklıdır S-400'leri almakta' derken buna karşılık Amerikan Senatosu, Temsilciler Meclisinden, Dışişleri ve Savunma Bakanlığından farklı sesler gelebiliyor. Dolayısıyla bu süreci dikkatle izlemek gerekiyor. Başkan Trump birçok şey söylüyor ama sonuçta farklı bir noktaya da gidilebiliyor. Türkiye'nin kendi savunması için gerekli adımları atma hakkı vardır. Bu konuda uygulanacak ambargoları, F-35'lerin verilmemesini, yaptırım uygulanmasını CHP olarak tasvip etmemiz mümkün değil. Son zamanlarda Türkiye'ye ikide bir de o yaptırım uyguluyor, bu yaptırım uyguluyor, şamar oğlanına döndürülmek isteniyor. Bunu da hiçbir şekilde tasvip etmediğimizi açık açık buradan ifade etmek istiyorum. Kimsenin Türkiye'ye bunu yapma hakkı yoktur. Dolayısıyla iktidarların da bunu önleme vazifesi vardır."

"Kabinede bir değişikliğe gerek var mı?" sorusu üzerine Öztrak, "Türkiye'nin en sıkıntılı olduğu nokta ekonomidir. Ekonominin başına damadınızı getirdiğiniz andan itibaren daha işin başında çok büyük bir güven kaybına uğrarsınız. Bu işi liyakat nedeniyle yapmış olduğunuzu gösterebilmek için damadınızın Nobel ekonomi ödülünü almış olması lazımdır." dedi. Öztrak, kabinenin özellikle ekonomi tarafında ciddi bir değişikliğe ihtiyacının olduğunu dile getirdi.

SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURMA GİRİŞİMLERİ

"Suriye'de oluşturulmak istenen güveli bölgeyle ilgili CHP'nin yaklaşımının" sorulduğu Öztrak, göç meselesinin Türkiye için önemli olduğunu, bu noktada iktidarın atacağı adımları dikkatle izlediklerini aktardı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024