Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2135 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mart 2015 - 08:37

Devlet Öcalanla masaya oturdu

Büyüt
Küçült
Devlet Öcalanla masaya


8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle partisinin Yıldırım İlçe örgütünün etkinliğine katılan Tuncel, kadınlarla Abdullah Öcalanın posteri altında halay çekti. Partililere seslenen Tuncel, kadın cinayetleriyle ilgili şunları söyledi:

AKP hükümetinin kadınlara yönelik uyguladığı politikalardan cesaret alıyor bunlar. Tayyip Erdoğan, her gün sokağa çıkıyor, Kadınlarla erkekler eşit değil diyor. Her gün kadınlara Üç çocuk yap, beş çocuk yap diye talimat veriyor. Her gün kadınları sadece ailenin bir ferdi olarak mutfağa kapatmaya çalışıyorlar. İşte biz buna karşı da isyandayız. Tayyip Erdoğana diyoruz ki, bir sus, sus artık. Sen konuştukça bu ülkede kadınlar ölüyor, sen konuştukça bu ülkede kadınlara şiddet uygulanıyor. Kadın beyanı esastır sözü üzerinden kadınları ayırmaya çalışıyor. Biz yıllardır bunun kavgasını yürüttük. Kadınlar taciz ediliyor, tecavüz ediliyor, katlediliyor ama kadının sözünün bir anlamı yok. Kadın yaparsa mutlaka bir nedeni vardır diyip geleneksel olarak yine kadını suçluyorlar.

Erdoğanın Ak Partiye 400 milletvekili istediğini kaydeden Sabahat Tuncel, Somada madencileri yeraltına gömdüler, Tayyip Erdoğan yerüstünde kendisine saray yaptı. Sen, o sarayda rahat oturur musun? Biz senin o sarayda rahat oturmana izin verir miyiz? İzin vermeyeceğiz, sarayda rahat oturmana dedi.

DEVLET ÖCALANLA MASAYA OTURDU


Geçen hafta HDP heyetiyle hükümet yetkililerinin kamuoyuna ortak açıklama yapmasını değerlendiren HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, devletin resmen Öcalanla masaya oturduğunu söyledi. Tuncel, bu konuda şöyle dedi:

Hala bu konuda ciddi bir direnme var. En son heyetimizin Öcalanla yaptığı görüşmeden sonra devlet heyetiyle ortak bir açıklama yaptık. Bu, çok tarihi bir açıklamadır. Çünkü Öcalanla masaya oturmuştur, çünkü oradaki heyet Öcalan adına masaya oturmuştur, Öcalanın mesajını okumuştur. Bu çok tarihi bir dönem. Ama yetmez şimdi bunun gereğini yerine getirecek mi, getirmeyecek mi? Orada 10 maddeden bahsediliyor. Aslında yeni anayasanın temelini ifade eden, Türkiyenin demokratikleşmesinin önünü açacak, Türkiyede kalıcı barışın önünü açacak maddelerdir. Altını doldurabiliriz birlikte mücadele ederek. Ama AKP neden bahsediyor; silahları bırakmaktan. Hiç bu 10 maddeden bahsetmiyor değil mi? Niye? Çünkü AKPnin derdi çözüm falan değil, halkların kardeşliği değil. O bu barış sürecini kendi lehine kullanıp sandıktan bir kez daha çıkmak istiyor, kendi lehine kullanmak istiyor o yüzden sadece silahları konuşuyor. Buradan bir kez daha söylüyoruz; Kürt sorunu çözülürse silaha gerek kalmaz zaten Kürtlerin hak ve özgürlükleri güvence altına alınırsa silaha gerek kalmaz. Asıl mesele bu hakların sağlanmasıdır. Bu haklar sağlanacak mı, sağlanmayacak mı?

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024