Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3096 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Aralık 2018 - 17:16

Gültan Kışanak,açlık grevine başladı

Büyüt
Küçült
Gültan Kışanak,açlık grevine
Yerine kayyum atanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güvene destek amacıyla 10 günlük açlık grevine başladı.

Kandıra F Tipi Cezaevi de tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Eş Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güvenin eylemine destek vermek için açlık grevine başladı.

Kışanak avukatları aracılığıyla kamuoyuna şu açıklamayı yaptı:

Sayın Öcalana yönelik tecridin sona ermesi için ben de bugünden itibaren dönüşümlü açlık grevine başlıyorum. Milletvekilimiz Leyla Güvenin aynı amaçla başlattığı açlık grevi eylemini destekliyor, sonuç alması için ve tecridin kırılması için her birimizin büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade ediyorum. İmralıda uygulanan katı tecrit temel insan haklarına aykırı olduğu gibi demokratik hukuk devleti olma iddiasındaki hiçbir devletin uygulamayacağı ağır bir hukuk ihlalidir. Ayrıca Sayın Öcalanın toplumsal barış konusunda ne kadar önemli bir rolü olduğu geçmiş süreçlerde yaşanarak görülmüştür. Bu nedenle tecridin sonra ermesi toplumsal barışın önünü açabilecek yeni bir sürecin de başlangıcı olacaktır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024