Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1826 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 AÄŸustos 2019 - 19:09

HÜDA PAR'dan Kayyım Açıklaması Kaynak: HÜDA PAR'dan Kayyım Açıklaması

Büyüt
Küçült
HÜDA PARdan Kayyım Açıklaması Kaynak: HÜDA PARdan Kayyım
Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine atanan kayyımlarla ilgili değerlendirmede bulunan HÜDA PAR, "Suç işlediği iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan seçilmiş bir kişinin yerine geçici de olsa atama yapılması 'hukuki' değildir" denildi.

HÜDA PAR Genel Merkezi, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükÅŸehir belediyelerine atanan kayyımlarla ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Kayyım atama usulünün olaÄŸan dönemlerde uygulanmasının hukuka ve siyaset kurumuna olan güveni daha zedeleyeceÄŸi belirtilen deÄŸerlendirmede, "Hukuka aykırı uygulamalarla çözüm aramak doÄŸru deÄŸildir" denildi.

DeÄŸerlendirmede, "Ä°çiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Diyarbakır, Van ve Mardin BüyükÅŸehir Belediye baÅŸkanlarının haklarındaki soruÅŸturmalar nedeniyle re'sen görevlerinden uzaklaÅŸtırıldıkları, yerlerine ise o illerin valilerinin kayyım olarak atandıkları bildirildi." denildi.

"SeçilmiÅŸ bir kiÅŸinin yerine bakanlık veya valilik tarafından geçici de olsa atama yapılması 'hukuki' deÄŸildir"

DeÄŸerlendirmede ÅŸöyle devam edildi: "Merkezi idarenin yerel yönetimler üzerindeki vesayetinin kaldırılması veya en azından zayıflatılması beklenirken 2016 yılında 5395 sayılı Belediye Kanunu'nda yapılan deÄŸiÅŸiklik ile mevcut vesayet güçlendirilmiÅŸtir. SeçilmiÅŸ olmak hiç kimseye suç iÅŸleme imtiyazı vermez ancak suç iÅŸlediÄŸi iddiasıyla görevinden uzaklaÅŸtırılan seçilmiÅŸ bir kiÅŸinin yerine bakanlık veya valilik tarafından geçici de olsa atama yapılması 2016 yılında yapılan deÄŸiÅŸiklik ile 'kanuni' hale getirilmiÅŸ ise de 'hukuki' deÄŸildir."

"Hukuka aykırı uygulamalarla çözüm aramak doÄŸru deÄŸildir"

"Hukuka aykırı uygulamalarla çözüm aramak doÄŸru deÄŸildir" denilen deÄŸerlendirmede, "Ancak olaÄŸanüstü durumlarda istisnai olarak baÅŸvurulabilecek bir uygulama olması gereken kayyım atama usulünün olaÄŸan dönemlerde de uygulanması hukuka ve siyaset kurumuna olan güveni daha da zedeleyecektir." denildi. 

(Ramazan Casuk-Ä°LKHA)

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024