Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2406 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Kasım 2018 - 20:03

Kemal:Türkiyedeki demokratlar yalnız bırakılmamalılar.

Büyüt
Küçült
Kemal:Türkiyedeki demokratlar yalnız
Alman gazetesinde Türkiyeyi eleştiren Kılıçdaroğlu, demokrasi ve insan hakları konusunda Almanlara şikayetlerini iletti. CHP lideri, Türkiyedeki demokratlar yalnız bırakılmamalılar sözleriyle destek istedi.

Almanyaya bir ziyaret gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesi için Türkiyedeki demokratlar yalnız bırakılmamalılar başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

ŞİKAYETLERİNİ SIRALADI

Kılıçdaroğlu yazısında Türkiyede düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda sıkıntılar olduğunu dile getirerek Almanlara şikayetlerini sıraladı.

TÜRKİYE ATATÜRK DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞTI

Kılıçdaroğlu yazısında şunları öne sürdü:

Üzülerek belirtmeliyim ki Türkiye in son 15 yılda kaydettiği gelişmeler, Cumhuriyeti kuran Atatürkün yurttaşlarımıza kazandırdığı temel değerlerden, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ilkelerinden, parlamenter demokrasiden uzaklaşan bir şekilde oldu. Düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda artan kısıtlamalar ve yasaklar, insan hakları savunucularının, gazetecilerin, parlamenterlerin haklarında herhangi bir iddianame bulunmadan ya da suni gerekçelerle hapse atılmaları bu uzaklaşmayı hızlandırdı.

ALMANLAR DA NASİBİNİ ALDI

Bu gelişmelerden Almanya vatandaşları da nasibini aldı. Deniz Yücel örneği hala hafızalardadır. Deniz Yücel serbest kalmıştır ama hala Türkiyede tutuklu bulunan Almanya kökenli insanlar mevcuttur.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024