Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4536 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Haziran 2018 - 14:59

KILIÇDAROĞLU:Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur

Büyüt
Küçült
KILIÇDAROĞLU:Koltuk sevdası olanların bu partide yeri
CHP in seçimde aldığı yenilgi sonrası gözlerin çevrildiği ve istifa edeceği iddia edilen Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı son açıklama ile yine pes dedirtti ve Seçimin tek kaybedeni AK Partidir dedi. Kılıçdaroğlu İnceye de mesaj göndererek, Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur dedi.

 

CHP MYK bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.Toplantı sonrası gazetecilerin karşısına çıkan Kılıçdaroğlu, CHP in yenilgisi sonrası istifa etmesi beklenirken herkesi şaşkına çeviren bir açıklama yaptı ve seçimin kaybedeninin AK Parti olduğunu iddia etti.

AK PARTİYE 7 PUAN KAYBETTİRDİK

CHP in büyük bir başarıya imza attığını söyleyen Kılıçdaroğlu,  Sonuç su; iktidar partisine AK Partiye 7 puan kaybettirdiler. Kolay elde edilecek bir başarı değildir. sıradan bir başarı değildir. OHALe rağmen, devletin bütün imkanlarına rağmen, bütün TVlere gazetelere, şantajlara baskılara rağmen 7 puan indirdiler. Ben bu arkadaşlarıma teşekkür etmeyip de kime teşekkür edeceğim? ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlusözlerine şöyle devam etti;

ERDOĞANA ÇİRKİN SÖZLER

Bu sonuç aynı zamanda parlamentoda iktidar partisinin çoğunluğunu kaybetmesinin yolunu açtı. Dünün tek adamı bugünün artık topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak. Parlamentonun itibarını biz koruyacağız.

BU SEÇİMİN TEK KAYBEDENİ AK PARTİ

Bu seçimin tek kaybedeni vardır AK Partidir. 7 puan kaybetmiştir, parlamentoda çoğunluğunu kaybetmiştir. Kazanan da demokrasidir. Bu sonucu kolay elde etmedik. Hangi süreçlerden bugüne geldiğimizi de herkesin bilmesi lazım. Daha seçime girmeden önce iktidar partisinin demokrasiye kumpas kurduğunu fark ettik. Bir siyasal partinin seçime girmesini engellemek için her yolu denediler. Ama o kumpası bizler bozduk. Bir siyasal partinin önünü açtık. Rakibimiz olan bir siyasal partinin seçime girmesi için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu bizim demokrasiye aşık olduğumuzu gösterir.

SORU-CEVAP

Erdoğanı tebrik ettiniz mi? - Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Yasama, yürütme ve yargıyı kendine bağlayan adam tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Güçler ayrılığını getirecekse, Anayasayı düzenleyeceğiz diyorsa ilk ben tebrik edeceğim. Seçim sonuçlarında her şey olabilir.

Mahir Ünalın açıklamaları  ve istifa çağrıları-  Mahir Bey kendi partisinde darbe yapıldığı zaman neredeydi acaba? Yüzde 49,5 oy alan bir partinin genel başkanı saraya çekilip istifa edeceksin denildiği zaman Mahir bey neredeydi? Biz birilerinin talimatıyla el kaldırıp indiren bir parti de değiliz. Sayın Ünal dönüp kendisine baksın. CHPnin bütün üyeleri, kendi aramızda oturur konuşuruz, tartışırız da.

Muharrem İnce in başarısı-olağanüstü kurultay- Bir, Muharrem beyin CHPden fazla oy almasını öteden beri savunduk zaten. Aksi halde nasıl cumhurbaşkanı adayı olacak? Neden Muharrem bey altı oku çıkardı? Herhalde daha fazla oy almak için. Dolayısıyla biz Muharrem beyin bütün çalışmalarına katkı verdik ve gösterdiği performansı da doğru bulduk. Hiçbir eleştiri de yapmadık. Çalıştı, genç, dinamik, enerjik. Çalıştı, mücadele etti hepsi doğrudur. CHPden fazla oy alması kadar doğal bir şey de olamaz. Oy almasaydı büyük sorun çıkacaktı. Ama beklentinin altında kaldı; kendi ifadesi.Partide ne olacağına ne biteceğine partiler karar verir. Biz 9 ay sonra yerel seçimler var. İkinci duvarın kalan kısmını orada yıkacağız. Çok daha güçlü bir sonuç elde edeceğiz, bir tarafa yazın. Bütün veriler bunu gösteriyor. Arkadaşlarıma üç konuda talimat verdim. Hep beraber çalışacaklar. Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur. Kendisine yol arayan kişilerin bu partide işi yoktur. Bu partiye geleceklerin ortak hedefleri, ortak özlemleri olmak zorundadır.Bizim hedefimiz bu.Bireysel çıkar peşinde koşup da “milletvekili olmadım, ben şimdi eleştireceğim” Bu koltuk sevdasına tutulanların bizim partimizde yeri yoktur.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024