Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2924 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Aralık 2018 - 13:07

Meral :Yoksa Erdoğan bu işin taşeronu mu oldu?

Büyüt
Küçült
Meral :Yoksa Erdoğan bu işin taşeronu mu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD in Suriyeden çekilmesi ile ilgili grup toplantısında yaptığı konuşmada ABD IŞİD bitti diye mi Suriyeden çekiliyor, yoksa Erdoğan bu işin taşeronu mu oldu? dedi.

Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi de (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu.

Burada hükümetin dış politikasına dair birtakım eleştirilerde bulunan Akşener, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakisin Türkler kayalık adalarımıza çıkarsa, onları dümdüz ederiz. Hükümetimiz de aynı görüşte ifadesine tepki gösterdi.
Türk hükümetini bu açıklama karşısında sessiz kalmakla suçlayan Akşener, Yunanistandan gelen tehdide sessiz kalan, milli duruştan bahsedemez. Çıkmış Türkiyeyi tehdit ediyor, sanki yürek yemiş dedi.

Akşener daha sonra ABD Başkanı Donald Trumpın kısa süreli aralıklarla yaptığı IŞİDe karşı tarihi zaferlerden sonra, askerlerimizin eve dönme zamanı geldi, Erdoğan, Suriyede IŞİD kalıntılarını yok edeceklerini söyledi açıklamalarını hatırlattı. Amerika IŞİD bitti diye mi Suriyeden çekiliyor? Yoksa Erdoğan bu işin taşeronu mu oldu? diye soran Akşener, ABD yönetimine yaptığı çağrıda şu ifadeyi kullandı:

Gidiyorsunuz güle güle, Fakat giderken PKK/YPGye verdiğiniz ağır silahları alın da gidin.

Akşenerin açıklamalarından satır başları şöyle:

Bütçeyi basit bir gelir gider tablosu olarak düşünmemizi istiyorlar. Bütçe öncelikle siyasi bir belgedir. 2019 bütçesinde ne kadar para ayrıldı? Tam 117 milyar lira. Peki bu israf değil mi? Faize 117 milyar lira ama yatırıma bunun ancak yarısı ayrılmış. Hazine garantileri var. Yatmayan hastalar için 3.7 milyar lira ödenek demek. 3.7 milyar lira birilerinin cebine girecek demek. 6.2 milyar lirayı kodamanların cebine koymak yerine gel emeklilikte yaşa takılanların sorununu halledelim. İsteyince 785 bin tane nasıl ev sahibi yapılıyor, Çiftçiye mazot 1,5 TL den nasıl verilebiliyor? Damada teslim edersen milletin parası car çur olur. İsyanımız millet istediğinde bütçesinde akrep olanlardır.Türkiye değil, enflasyon uçtu. Rakam 5.3 lira.Hanginizin cebine ayda 11 bin lira giriyor?

Geçtim 11 bin lirayı, 2 bin liralık asgari ücrete bile direniyorlar. Siyasetçinin dert etmesi gereken, kendi cebindeki değil, vatandaşın cebinde para olup olmadığıdır.Siyaset milletin cebinde para olsun refahı yükselsin diye yapılır.Mesele pervasızlık. Önce millet deyin. Önce milletin parasını düşün. Yoksa size zehir zıkkım olur.Biz krizin atlatılması için her türlü desteği vermeye hazırız. Bütün partiler bir araya gelelim krizi çözelim diyoruz. Biz damatla çözeriz diyorlar.Biz milletin ekmeğinin derdindeyken onlar tutturmuş sarı yelek.Mutfakta yangın var yangın.Sarı yelek muhabbeti işi çözmüyor. Kimsenin sokağa çıkmaya derdi yok. Çok istiyorsanız giyin birer sarı yelek siz çıkın. Ne yaparsanız yapın, bizi birbirimize düşüremezsiniz!

Siyasi ihtilaflar düşmanlık sebebi değildir. İhtilaflar bazen rahmet meselesidir. Kardeş olduğumuzu unutmayın. Siyaset gelir geçer ama millet bakidir. Biz iyilik ve doğruluktan vazgeçmeyeceğiz.İYİ Parti in adayları dedikodu yapmayacak. Devletin dini adalettir. Adalet yoksa açlık vardır, adalet yoksa rüşvet vardır, adalet yoksa yarına güven yoktur. Biz ülkemizin evlatlarının yarınlara güvenmesini sağlayacağız. Milletimizi yordular. Onun için yeter artık diyoruz. Yetti artık diyoruz.Bakın borç bitti diyor. Borçlar iki katına çıkmış. IMFye ödenen sadece 23 milyar dolar. Bu 23 milyar doları da kendileri kullandılar.İşsiz gencimize mi hizmet, fileyi dolduramayan ev hanıma mı hizmet? Vatandaşlar, kobiler borç batağında. Naylon poşeti 25 kuruşa satmaya başlıyorlar. O 25 kuruşun 15ini bakanlık alıyor.Soğan bile alamaz hale geldik.Keşke akıl ve vicdan da para ile satılsaydı da onları da ithal etseydiniz. Yakın zamanda askerlik ile ilgili bir düzenleme yaptılar.

Para toplayabilmek için apar topar bir işe giriştiler. Meclise bir kanun teklifimiz var. Tek tip askerlik önerimiz var. Her Türk genci 3 ay askerlik eğitimi alacak, kalan 6 ayda da asgari ücret verelim. Eğer asgari ücreti almak istemezse 6 ay boyunca devlete ödesin ve askerlik görevini tamamlasın.Doğu Türkistanda camiler yıkılıyor. İsyan ediyorum! Milyonlarca Türk arındırma kamplarında. Ama devletimizi yönetenlerden ses yok. O annelerin babaların gözyaşları bizim kanayan yaramız. 4 milyon Suriyeliyi Türkiyeye pasaportla mı aldınız? Soruşturarak mı aldınız? Mültecilere 200 kat trilyon harcayacaksın ama 11 Türkü yok sayacaksın. Sizin Türkçülüğünüz bu mu! Hadi oradan be!

Yunanistandan gelen tehdide sessiz kalan, milli duruştan bahsedemez. Türkiyeyi tehdit ediyor. Senin Turizm Bakanı ın o adalara tur düzenliyorsa, ve senden ses çıkmıyorsa, o Genelkurmay Başkanı ın ağzını kim büzecek? Sanki yürek yemiş. Amerika IŞİD bitti diye mi Suriyeden çekiliyor, yoksa Erdoğan bu işin taşeronu mu oldu? Amerikaya da seslenmek isterim. Gidiyorsunuz güle güle, Fakat giderken PKK/YPGye verdiğiniz ağır silahları alın da gidin. Aksi bize düşmanlıktır. Amerika çekilse de çekilmese de Fıratın doğusuna operasyondan vazgeçilmemelidir. Bir gece ansızın gelebiliriz derler sonra Trumpa dönüp Müsait misiniz? derler. Seçim malzemesi üretmeyi bırakın da gereğini yapın. Suriye ise Suriye, Kandilse Kandil, Irak ise Irak. Ordumuz girsin ve temizlesin.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024