Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2551 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Aralık 2018 - 17:19

MHP 8 ilde daha adayını çekecek

Büyüt
Küçült
MHP 8 ilde daha adayını
AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı da açıklanan bazı illerle alakalı yeniden gözden geçirilme kararı alındığı iddia edildi. MHP in 8 ilde daha adayını çekeceği, AK Parti in ise iki ilde MHPyi destekleyeceği öğrenildi.

AK Parti ile MHP, daha önce açıklanan bazı illeri yeniden gözden geçirme kararı aldı. MHP in, 8 ilde daha adayını çekme kararı aldığı öğrenilirken, AK Parti in de Iğdır ve Kars adaylarını geri çekeceği, bu iki ilde MHPyi destekleyeceği öne sürüldü.

AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlere ilişkin sürdürülen ittifak görüşmelerinde, CHP ve İYİ Parti in bazı illerde ‘ortak adayla çıkma kararına karşılık bazı iller yeniden masaya yatırıldı. Cumhur İttifakında şu ana kadar MHP, Ankara, İstanbul ve İzmirde, AK Parti de Adana, Mersin ve Manisada aday çıkarmadı.

MHP, Iğdır ve Karsı da istedi

AK Parti in, Adana, Mersin, Manisa ın yanında Osmaniyede de aday çıkarmayacağı MHPyi destekleyeceği belirtildi. Ancak, MHP in Iğdır ve Karsı da istediği ileri sürüldü. MHP, son yerel seçimlerde Kars Belediye Başkanlığını almıştı. AKP ise daha önce Iğdır ve Kars belediye başkan adaylarını açıklamıştı.

AK Parti 2, MHP 8 ilde adayını çekecek

AK Parti ve MHP kurmaylarının, karşılıklı olarak bazı illeri yeniden masaya yatırdığı, AK Parti in Iğdır ve Kars belediye başkan adaylarını geri çekeceği, bu iki ilde MHP in adaylarının destekleneceği konusunda anlaştıkları iddia edildi. MHP in de 8 ilde daha adayını çekeceği iddia edildi. AK Parti ve MHP in, aday göstermedikleri illerde ‘ortak aday yerine ‘destekleme stratejisini uygulayacağı belirtildi.

Muğla ve Aydına AK Parti adayı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli in görüşmesi neticesinde Muğla ve Aydında da AK Parti in adayının destekleneceği öğrenildi. MHP bu iki ilde adayını çekmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024