Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3464 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   13 AÄŸustos 2018 - 20:38

MHP tüm döviz hesaplarını bozdurdu

Büyüt
Küçült
MHP tüm döviz hesaplarını
MHP, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatı üzerine tüm döviz hesaplarını bozdurdu.

MHP Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Genel Merkezi in tüm döviz hesaplarını bozdurduğunu bildirdi.

Karakaya şöyle konuştu:

“Sayın Genel BaÅŸkanımız Devlet Bahçeli, döviz kurlarındaki anormal yükselmelerle alakalı olarak, 10 AÄŸustos 2018 günü sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, özetle; ekonomide dış kaynaklı bir komplonun devreye sokulmaya çalışıldığı ve dövizin zalim tahakkümlerle yükseltilerek Türkiye in düşmesinin hedeflendiÄŸinden bahisle, Türk lirasındaki kontrol dışı oynaklık ve oynamaların devlet olma vasfımıza zarar verebileceÄŸini ve Türk lirasına sahip çıkmamız gerektiÄŸini ifade etmiÅŸlerdir.

Bu açıklamanın hemen arkasından, Mali Ä°ÅŸler BaÅŸkanlığımıza; partimizin döviz hesaplarının (varsa) Türk lirasına dönüştürülmesi talimatını vermiÅŸlerdir.”

Karakaya, “Milliyetçi Hareket Partisi in kasasına, devlet tarafından verilen hazine yardımlarından baÅŸka, bağış ya da yardım adı altında hiçbir kiÅŸi, kurum ya da kuruluÅŸtan beÅŸ kuruÅŸun dahi giriÅŸi mümkün deÄŸildir. Bu konuda Genel BaÅŸkanımızın kati talimatları vardır. Bu nedenle, gelir kaynağımız hazine yardımı ve bunlarla ilgili bir bütçe disiplini içerisinde elde edilen nemalarla sınırlıdır. Zaman zaman ihtiyaca ve ÅŸartlara baÄŸlı olarak bu sınırlı kaynaklarımızın içerisinde az da olsa döviz hesaplarına da yer verilebilmektedir.” dedi.

Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli in talimatıyla, geçtiÄŸimiz Cuma günü akÅŸamı döviz hesaplarının Türk lirasına dönüştürülmesi kararını aldıklarını belirten Karakaya, “Ä°lk mesai günü olan Pazartesi günü itibarıyla döviz hesaplarının Türk lirasına dönüştürülmesi sürecini baÅŸlatmış bulunuyoruz. Bu iÅŸlemin amacına hizmet edebilmesi için bankaların nakit planlamaları baÅŸta olmak üzere, vade durumları ve diÄŸer teknik konular da dikkate alınarak süreç en kısa süre içerisinde tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Karakaya, “Bu davranışın benzer kurum ve kuruluÅŸlara da örnek olması dileÄŸimle saygılarımı sunarım.” diye konuÅŸtu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024