Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2029 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ocak 2020 - 19:48

Millet İttifakı’nda ‘tezkere’ konusunda ortak tutum yok

Büyüt
Küçült
Millet İttifakı’nda ‘tezkere’ konusunda ortak tutum
TBMM’de yarın görüşülecek Libya tezkeresi ‘Millet İttifakı’nı böldü. Tezkereyi görmeden tavrını açıklayan CHP ve HDP kesin 'hayır' derken, Saadet Partisi Libya asker gönderilmesine ilkesel açıdan karşı çıkmadığını açıkladı. İYİ Parti ise kararını, tezkere metninin görüşüldüğü gün verecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Libya tezkeresi konusunda muhalefet partilerine yaptığı ziyaretin hemen ardından İyi Parti'den “henüz karar vermedik” açıklaması geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çavuşoğlu ile görüştükten sonra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ortak bir tutum sergilenmesi için iki ismi ikna etmeye çalıştı. Fakat iki parti de henüz net kararlarını almış değil. TEZKERE YARIN GÖRÜŞÜLECEK Tezkere yarın Meclis'te olacak. İYİ PARTİ'DE FARKLI SESLER Aydınlık'tan Zihni Erdem'in haberine göre İYİ Parti'den konuyla iligli farklı açıklamalar geliyor. Çavuşoğlu'nun yaptığı ziyaretten sonra bir açıklama yapan İyi Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Kemal Erozan, karar vermek için önce tezkerenin gerekçesini okumaları gerektiğini belirterek, “Tavrımızı ona göre belirleyeceğiz” dedi. İyi Parti Başkanlık Divanı, tezkerenin TBMM'ye gelmesinden sonra bir araya geldi. Tezkere işinin milli bir mesele olduğu belirten ve bu nedenle “evet” denilmesini isteyenlerin de olduğu Divan'da ağırlıklı eğilimin “hayır oyu” kullanılması yönünde çıktığı öğrenildi. İyi Parti'nin kararını, Perşembe günü yapılacak kapalı grup toplantısından sonra netleştirmesi bekleniyor. İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı bir televizyon programında, tezkere işinin bir milli mesele olduğunu, Millet İttifakı ile ilgili olmadığını ifade etmesi dikkat çekti SP İLKESEL OLARAK KARŞI DEĞİL Öte yandan Karamollaoğlu, daha önce Libya tezkeresi ile ilgili yaptığı değerlendirmede Libya'ya asker gönderilmesine yeşil ışık yakmıştı. Karamollaoğlu şunları kaydetmişti: "Evet Libya ile bir anlaşma yapıldı. Doğru bir anlaşma oldu. Akdeniz'de elimizden gitmekte olan bir parça yeniden yerine oturdu. Şimdi bizden askeri destek istiyorlar. Çok dikkatli olmak lazım. Bütünüyle karşı çıkıyor değilim şahsen."



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024