Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2238 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mart 2015 - 06:14

Parti kapatmaları bitirecek değişikliğe de muhalefet

Büyüt
Küçült
Parti kapatmaları bitirecek değişikliğe de
Politika Haberleri › Parti kapatmaları bitirecek değişikliğe de muhalefet haberi

Paralel Yapının sanal tetikçisi @fuatavni_fin ortaya attığı MHP ve CHPnin kapatılacağı iddiasına karşılık AK Partinin, Parti kapatmayı kaldıralım çağrısı muhalefetten karşılık bulmadı. Kapatma yalanından mağduriyet üreten CHP, öneriye soğuk baktı.

Nevin Bilgin

Başbakan Ahmet Davutoğlunun parti kapatmaların kaldırılması için anayasal düzenleme yapılmasına ilişkin çağrısına partilerden olumlu çağrı geldi. Ancak her parti adımı karşı taraftan bekliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhalefetin teklif getirmesi halinde düzenlemenin bu hafta Meclisten geçirileceğini söylerken, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ak Partinin samimi olmadığını  iddia etti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise asıl niyetin PKKnın siyasallaştırılması olduğunu ileri sürdü. HDPli Adil Zozani ise, değişikliğin parti barajının kaldırılması teklifiyle birlikte getirilmesini istedi. Konuyla ilgili partilerin görüşleri şöyle:

Teklif gelsin yapalım

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: “MHP ve CHP partilerinin kapatılması konusunda korkuyorlarsa, buyursunlar gelsinler anayasayı değiştirelim. Parti kapatmayı ortadan kaldıralım. İddia sahibi MHP ve CHP olduğu için onlar teklif getirsinler. Tek maddelik bir teklif getirirlerse bu hafta komsiyondan çıkarırız hem de oylamasını Cuma günü yapar bitiririz. 3 maddelik Anayasa değişikliği teklifi de verebiliriz. Samimilerse prosedür çerçevesinde çok kısa sürede çıkarırız.”

‘Barajla birlikte gelsin

HDPli  Adil Zozani: “Parti kapatmalara ilişkin görüşümüz bellidir. Yasal ve anayasal düzenlemenin tarafı oluruz. Buyursun getirsinler. Türkiyede temsilde adalet için yüzde 10 barajının kaldırılması da gerekir. Bir günde Meclisten geçer.”

CHP, çöZÜMÜ GÖRÜNCE YAN ÇİZDİ

 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: “İç güvenlik paketi görüşmelerinde olduğu gibi anayasa değişikliği konusunda da Ak Parti samimi değil. Tezgahı bizzat onlar yürütüyor. Samimilerse AKPnin bu tekliflerini bir görelim yetkili kurullarımızda değerlendirir açıklamalarda bulunuruz” dedi. AK PArtinin teklifine sıcak bakmadıklarını ve samimi görmediklerini söyleyen Gök, CHPnin kapatılmasına yönelik girişimlerin olduğu iddialarını da yinelemekten geri durmadı. “

Asıl mesele ‘kapatma değilmiş

 

“MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Parti kapatılacağı ifadeleri bile AK Partinin MHP üzerinde bir algı operasyonu olduğunu ortaya koyuyor. Bu varsayımı kabul edebilen zihniyetin hangi kumpaslar içinde olduğunu gösteriyor. Beyefendi parti kapatmayla ilgili bir girişimin varlığını değil sonucunu etkilemeye dönük bir yaklaşım. MHP üyelerinin nasıl takip edildiğini, izlendiğini gayet iyi biliyroz. MHPyi baraj altında bırakmak için her türlü komployu yaparlar. Her türlü tezgahları hazırlayanlar bizim için dinleme ve izleme ekibi kuranlar MHPyi kapatacak adam daha anasından doğmadı. MHPyi hedef alan kumpasların hesabını vereceksiniz. Asıl dertleri PKK siyasallaştığı için PKKnın kapatılmamasını istiyorlar. Kimi kandırıyorsunuz.  Sizin derdiniz PKK terör örgütünün parti meşruiyeti içinde sokulmasıdır. Ak Partiden bir görüşme talebi ne kapatmayla ne iç güvenlikle ilgili olmadı. PKKyla görüşüyorlar.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024