Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3131 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Haziran 2018 - 12:17

Saadet Partisi in oyları CHPye yaradı

Büyüt
Küçült
Saadet Partisi
in oyları CHPye
Saadet Partisi, seçimlere yönelik CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti ile oluşturduğu Millet İttifakı da istediği sonucu elde edemedi.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, Saadet Partisi kendi listelerinden parlamentoya milletvekili gönderemedi.

İTTİFAKTA EN AZ OY ALAN PARTİ

Saadet Partisi, 2015 Genel Seçimleri de 326 bin 50 oy aldı ve yüzde 10 seçim barajını aşamadı. Bu seçimde ise yüzde 1.36 oy oranıyla 668 bin 894 kişinin oyunu alan Saadet Partisi, Millet İttifakı ın en az oy alan partisi oldu.

SAADET OYLARI CHPYE TAMPON OLDU

Saadet Partisi in oylarının birçok ilde CHPye yaradığı görüldü. CHP, uzun zamandır milletvekili çıkaramadığı Adıyaman, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Şanlıurfa ve Yozgat a, Saadet Partisi ve İYİ Parti in oylarıyla ittifak sayesinde birer milletvekili çıkardı.

Öte yandan, Elazığda Saadet Partisi in aldığı yüzde 3.4lük oy ittifak gereği yüzde 10.6 oy alan CHPye eklendi. Bu sayede CHP, 40 yıldan fazla milletvekili çıkaramadığı Elazığdan bir milletvekili çıkarmış oldu.

SAADETİN 3 VEKİLİ

Seçimde CHP listelerinden aday gösterilen Saadet Partili üç isim de kesin olmayan sonuçlara göre milletvekili oldu. Buna göre, milletvekili adayları Hüseyin Emre Bağce ve Cihangir İslam ile Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi kontenjanından TBMMye girdi.

KARAMOLLAOĞLUNA 2 OY

Seçimde bir süprizi de Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu yaşadı.

Karamollaoğlu un eşi Ayşe Yasemin Karamollaoğlu ile birlikte Çankaya Lisesi de oy kullandığı sandıktan kendisine 2 oy çıktı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024