Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3146 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Temmuz 2018 - 16:32

TBMMde temsil edilen parti sayısı sekize çıktı.

Büyüt
Küçült
TBMMde temsil edilen parti sayısı sekize
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri için düzenlenen 24 Haziran seçimlerinin ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysalın İyi Partiden ayrılmasıyla TBMMde temsil edilen parti sayısı sekize çıktı.

Demokrat Partili Gültekin Uysalın İyi Partiden ayrılmasıyla Meclis e temsil edilen parti sayısı sekize çıktı. Uysal, seçime İyi Parti listelerinden girmişti. Meclis e Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi olmak üzere 8 parti oldu.

Dün gece açıklanan yani kabinede Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yer almıştı. Meclis içinden dört ismin yeni kabinede yer almasıyla AK Parti in milletvekili sayısı 290a düştü.

MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

TBMM Genel Kurulu un son sandalye dağılımına göre şu anda AK Parti in 290, Cumhuriyet Halk Partisi in 144, Halkların Demokratik Partisi in 67, MHP in 49, İyi Parti in 42, Saadet Partisi in 2, Demokrat Parti in ise bir milletvekili bulunuyor.

ÇOĞUNLUK SAYISI

Milletvekili sayısının 600e çıkarılması Meclis çalışmalarında yıllardır uygulanan çoğunluk sayılarının değişmesine de neden oldu.

Bu çerçevede TBMM in çalışabilmesi için gerekli olan toplantı yeter sayısı 184 en 200e, karar yeter sayısı 139dan 151e, 276 olan üye tam sayısı salt çoğunluğu 301e, anayasa değişikliği için gerekli 330 oy 360a, referandumsuz anayasa değişikliği için gerekli 367 oy 400e, olası seçim kararında basit çoğunluk şartı da 360a çıktı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024