Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2621 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Aralık 2018 - 12:24

Tekin: Binali Yıldırımın adaylığının nedeni benim

Büyüt
Küçült
Tekin: Binali Yıldırımın adaylığının nedeni
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP, Gürsel Tekinin karşısına Binali Yıldırımı konumlandırdı. O nedenle Binali Yıldırımın aday olarak çıkış sebebi Gürsel Tekindir dedi.

CHP ile İYİ Parti in yerel seçimlerde iş birliği için el sıkışmasının ardından gözler CHP in İYİ Parti in aday çıkarmayacağı Ankara ve İstanbulda kimi göstereceğine çevrildi.

CHP in Ankara adayının Mansur Yavaş olması beklenirken, CHP lideri Kılıçdaroğlu un evinde ziyaret ettiği Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu un İstanbul adaylığına da neredeyse kesinleşmiş gözüyle bakılıyor.

Kılıçaroğlu un İmamoğlu ile görüşmesinin ardından gözler, uzun süredir İstanbul adaylığı için çalışan isimlerden İstanbul Milletvekili Gürsel Tekine çevrildi. Zira Tekinin, kendisinin adaylığına parti yönetiminin mesafeli olması ve İmamoğlu un adaylığının ön plana çıkması üzerine Kılıçdaroğlu a kırgın olduğu iddiaları da kulislere yansıdı. Tekin, çarşamba günü Kılıçdaroğlu ile yemekte bir araya gelerek, İstanbul adaylığı konusundaki görüşlerini de yüz yüze iletti.

Tekin, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından, BBC Türkçeden Ayşe Sayının sorularını yanıtladı.

Tekin, Yıldırımın AKP in İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırımda karar kılmasını siz nasıl okuyorsunuz? sorusuna şu yanıtı verdi:

— Benim sosyolojik çalışmalardan kaynaklanıyor. Bu çalışmaları sadece ben değil AKP de yaptı. İlk başta Binali beyin ismi hiç ortada bile yoktu. Başta 5 ismi sordular. Sonra tekrar dörde düşürdüler sordular, baktılar ki bunların hiçbirinde sonuç elde etmek mümkün değil. Araştırmalar sonucu, Arnavutköy, Bağcılar, Sultanbeyli, Sultangazide iktidardan büyük kopuşu gördüler.

— Aslında AKP, Gürsel Tekinin karşısına Binali Yıldırımı konumlandırdı. O nedenle Binali Yıldırımın aday olarak çıkış sebebi Gürsel Tekindir. Çünkü, kendilerini muhafazakar olarak olarak tanımlayan kesimlerin çok rahatlıkla Gürsel Tekin isminde bir arada olabileceğin görüyorum. Çünkü İstanbulda yaşayan insanların derdi kederi aynı. Fikirtepede kafasına evi yıkılan perişan olan Bingöllü de Rizeli de Gümüşhaneli kardeşim de var, onun için fark etmiyor, yoksulun kaderi aynıdır.

— Benim çalışmalarıma göre CHP olarak biz, çok teknik hatalar yapılmazsa, 14 mevcut ilçenin yanı sıra, 11 ilçeyi daha çok rahatlıkla alabilecek durumdayız. Büyükşehiri almak için bizde olmayan en az 4-5 büyük yeni ilçeyi almak zorundasınız. İşte Üsküdar, Küçükçekmece, Eyüpü, Fatihi almak zorundasınız. Benim saha çalışmam ve yapılan araştırmalar sonucu çok rahatlıkla alabilecek durumdayız.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024