Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2861 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Aralık 2018 - 11:11

İttifak Jestleri Belirmeye Başladı.

Büyüt
Küçült
İttifak Jestleri Belirmeye
İstanbulda 2, Ankarada 3 ilçe MHPye

MHPnin yönettiği Etimesgut ve Polatlının yanı sıra üçüncü bir ilçe daha MHPye bırakılacak, İstanbulda ise en az iki ilçede MHP desteklenecek. Adanada AK Partinin 8 ilçede ve büyükşehirde aday çıkarmaması bekleniyor. Manisada 6, Kayseri ve İzmirin en az bir ilçesinde AK Partinin adayı olmayacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHPli Sadri Durmaz arasında yürütülen görüşmelerde, 30 büyükşehir ile bu illerin tüm ilçelerinin masaya yatırıldığı ve 2014 yerel seçimleri ile 24 Haziran milletvekili sonuçları baz alınarak bir değerlendirme yapıldığı öğrenildi. Bu kapsamda, MHPnin; İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Denizlide aday çıkarmayacağı kesinleşti. MHPnin bu kararına AK Partinin Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye ile karşılık verdiği belirtiliyor. Muğla ve Aydın konusunda ise son kararı liderler verecek.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ilçe düzeyinde yapılacak iş birliğinin 30 büyükşehri kapsayacağı ve iki parti arasında çok sayıda ilçede ‘aday çıkarmama jesti olacağı belirtiliyor.

MANİSA VE ANTALYA PLANI

Kulislerde, ilçe düzeyinde yapılacak iş birliğinin “2014 seçimlerinde MHPnin kazandığı ilçelerin bazılarında AK Partinin, AK Partinin kazandığı ilçelerde de MHPnin aday çıkarmaması” formülü üzerinden hareket edildiği konuşuluyor. Bu kapsamda, yapılan değerlendirmelerde Ankarada halen MHPli belediyenin yönettiği Etimesgut ve Polatlının yanı sıra üçüncü bir ilçenin daha MHPye bırakılacağı, İstanbulda ise en az iki ilçede MHP adayının destekleneceği konuşuluyor. AK Partinin Adanada büyükşehir ve 8 ilçede, Manisada büyükşehir ve 6 ilçede, Mersinde büyükşehir ve 7 ilçede aday çıkarmayarak, MHPnin adayına destek vereceği belirtiliyor. Ancak, AK Parti kaynakları 24 Haziran seçim sonuçlarının da dikkate alındığını ve bu tablonun değişebileceğini dile getiriyor. Ayrıca Kayseri, Konya, Afyon, Antalya, Balıkesir, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Samsun ve Trabzonun bazı ilçelerinde de AK Partinin aday çıkarmaması, bunun karşılığında da MHPnin diğer ilçeleri AK Partiye bırakması formülü tartışılıyor. 30 büyükşehrin ilçelerinde muhalefetin elinde olan ilçelerde ise Cumhur İttifakı partilerinden hangisi ikinci durumda ise o partinin adayının desteklenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

İŞARETİ BAHÇELİ VERMİŞTİ

Bu arada MHPnin, adaylarını geri çektiği Erzurum ve Denizli dışındaki bazı büyükşehirlerde de aday çıkarmayabileceği belirtiliyor. AK Parti kulislerinde, MHP Genel Başkanı Bahçelinin “Çalışma 30 büyükşehrin belediye başkanı ve onun altyapısını oluşturan belediyeler üzerinde yoğunlaşmaktadır. Her şey dikkate alınmaktadır” sözlerinin de iş birliği yapılacak yerlerin kapsamının genişlediğinin işareti olarak yorumlanıyor. Bahçelinin Salı günü yaptığı bu açıklamadan hemen sonra MHP, Denizli ve Erzurum adaylarını geri çekmişti. Kulislerde, MHPnin Antalyada da büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmayarak AK Partinin adayını destekleyeceği konuşuluyor. Ayrıca 2014 seçimlerinde CHPnin kazandığı Hatay ve Eskişehirde de AK Partinin adayının destekleneceği belirtiliyor. 2014 seçim sonuçları baz alındığında AK Parti-MHP iş birliği ile bu iki ilde belediye başkanlığının el değiştireceği değerlendiriliyor.

HER PARTİ AYRI LİSTE...

Öte yandan, AK Parti ile MHP arasındaki seçim iş birliği görüşmelerinde masada tartışılan ortak belediye meclisi üyeliği listesi formülünden vazgeçildiği öğrenildi. AK Parti kaynakları, “30 büyükşehirde ilçeler düzeyinde yapılacak iş birliği ile zaten her iki parti, kazandıkları ilçe belediye başkanlığı ile büyükşehir belediye meclisinde temsil edilecek. Kalan 51 ilde de her parti kendi listesi ile seçime girecek” değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024