Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2791 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Eylül 2018 - 13:19

İYİ Partiden Albayraka soru önergesi!

Büyüt
Küçült
Ä°YÄ° Partiden Albayraka soru
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal, artan döviz ve gıda fiyatları karşısında geliri düşen asgari ücretlilerin geçim sıkıntısını Meclise taşıdı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Bal, artan döviz kurları ve gıda fiyatları neticesinde asgari ücretli vatandaşların yaşadığı geçim sıkıntıları ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayraka yazılı soru önergesi verdi.

Bal soru önergesinden ÅŸunları belirtti: Yıllardır uygulanan yanlış ekonomik politikalar bugün ülkemizi büyük bir krizle karşı karşıya bırakmıştır. Döviz kurundaki astronomik yükseliÅŸler, gıda fiyatlarındaki akıl almaz artışlar insanımızın alım gücünü hiç olmadığı kadar kısıtlamıştır. Toplumun en zor iÅŸlerinde çalışan ve en düşük maaÅŸlarla hayatını idame ettiren asgari ücretli çalışanlarımız her zamankinden daha zor durumda, açlık sınırının altında yaÅŸamaktadırlar. Asgari ücretle çalışan vatandaÅŸlarımızın devlet yönetiminden bekledikleri sarayda ikram edilen Ejder Meyveli Smoothie, Liçi meyvesi eÅŸliÄŸinde Efuli, Starex meyvesi eÅŸliÄŸinde Aloevera, Orman Meyveli Special deÄŸil, açlık sınırından çıkabilmek için hakları olan enflasyon farkı zamlarının verilmesidir.

Şenol Bal, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayraka şu soruları yöneltti: Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımıza enflasyon farkı zammı yapılacak mıdır? Ağustos ayı enflasyon oranı yüzde 17.9 iken asgari ücretli vatandaşlarımız hayatlarını nasıl idame ettireceklerdir?

İyi Parti,Soru Önergesi,Albayrak





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024