Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1656 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Eylül 2019 - 15:19

Stoltenberg'ten güvenli bölge açıklaması

Büyüt
Küçült
Stoltenbergten güvenli bölge
Türkiye ve ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge konusunda yürüttükleri çalışmalarla ilgili NATO'dan açıklama geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Brüksel'de NATO Karargahı'nda düzenlenen 11 Eylül'ü anma töreninde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

NTV'nin sorularına da yanıt veren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye'nin DAEŞ'le mücadele kilit önem taşıdığına dikkat çekti.

Stoltenberg, "Türkiye, Irak ve Suriye'de IŞİD'le mücadelede kilit öneme sahip. Türkiye, Irak ve Suriye'ye komşu. Türkiye'nin katılımı ve katkıları olmadan IŞİD mücadeledeki kazanımları sağlamak çok daha zor olurdu. NATO, Suriye'de sahada değil ama iki NATO müttefiği ABD ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde koordineli hareket etmesinden ve birlikte çalışmanın yollarını bulmalarından büyük memnuniyet duyuyor" dedi.

Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda konuştuklarını ve Afganistan'ı ele aldıklarını da belirtti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye terörizmle mücadele çok önemli bir müttefik. Çünkü Türkiye, Afganistan'da yıllardır önder ülkelerden biri. Çavuşoğlu ile telefonda görüştük. Afganistan'da izleyeceğimiz yolu ele aldık. Türkiye, Afganistan'da lider ülkelerden biri. Havaalanın sorumluluğu onlarda" şeklinde konuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin NATO eğitim programına desteğini sürdüreceği yönünde güvence verdiğini belirtti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024