Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 7269 kez okundu. | Yerel Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Ocak 2013 - 08:44

Fatih’te doğalgaz faciası!

Büyüt
Küçült
Fatih’te doğalgaz
İstanbul’un Fatih ilçesinde doğalgaz zehirlenmesinden 3 kişi hayatını kaybetti

İskenderpaşa Mahallesi Horhor Caddesi Yeni Orta Sokak 13 numaradaki binadan gaz kokusu gelmesi üzerine çevre sakinleri İGDAŞ’a haber verdi. Binaya gelen İGDAŞ görevlileri, gaz kokusunun geldiği düşünelen birinci kattaki daireden cevap alamayınca durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen ve çilingir yardımıyla daireye giren polis ekipleri, oturma odasında hareketsiz yatan 3 kişi buldu. 112 Acil Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Ölen kişilerin Abu Maniar Emberek Alwerfali (27), Ramzi Salem Gadmour (29) ve Salema Muhammed (32) adlı biri başkomiser olan Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri olduğu öğrenildi.

KARBONMONOKSİT GAZI
Ev sahibinden alınan bilgiye göre, dairede daha önce oturan kiracının ekim ayında doğalgaz aboneliğini iptal ettirdiği, ölen kişilerin ise daireyi bir hafta önce yılbaşı için 2 geceliğine kiraladığı öğrenildi. Olay Yeri İnceleme ekipleri ile İGDAŞ ekiplerinin araştırma yaptığı daireye bağlı olan doğalgaz sayacındaki mührün söküldüğü ve sayacın çalıştığının tespit edildiği belirtildi. Ölü bulunan Libya uyruklu kişilerin karbonmonoksit gazından zehirlendikleri üzerinde duruluyor.

"DOĞALGAZIN KAÇA KULLANILDIĞI BELİRLENMİŞTİR"
Olay yerinde yapılan incelemenin ardından İGDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, Fatih’te 3 kişinin ölü bulunduğu dairede doğalgazın kaçak kullanıldığının belirlendiği belirtildi. Açıklamada, "187 Doğalgaz Acil Hattı’na gelen ihbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede, doğalgaz sözleşmesinin bir önceki kullanıcı tarafından 2 Ekim 2012 tarihinde fesih (iptal) edildiği, sayacın mühürlenip kelepçelendiği, ancak sayaçtaki mührün sökülerek kelepçenin kırıldığı ve doğalgazın kaçak kullanıldığı belirlenmiştir. İlk incelemelere göre tesisatta projeye aykırı bir durum olmadığı da tespit edilmiştir. Ölümlerle ilgili kesin sonuçlar, olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı araştırmaları sonucunda ortaya çıkacaktır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz" denildi.

kaynak:habertürk

Engin BELLİ-Eray EROLLU/AHT





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024