Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 13480 kez okundu. | Yerel Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 15:53

’Kadırga Mahalle Şenlikleri’ Yapıldı

Büyüt
Küçült
’Kadırga Mahalle Şenlikleri’

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Gönüllüleri, Fatih Belediyesi ve Kadırga mahalle sakinlerince organize edilen ’Kadırga Mahalle Şenlikleri’nde İstanbullular gönüllerince eğlendi. 

Kadırga Parkı ve çevresinde öğle saatlerinde başlayan ve mahallelinin geniş katılımı ile gerçekleşen şenlik programında müzik gruplarının gösterileri, sergi, atölye çalışmaları, film gösterimi, park etkinlikleri ve mahallelinin yaptığı yemekler sergilendi. Gün içerisinde Fatih Belediyesi Ahırkapı Roman Orkestrası’nın konseri, civardaki anaokulu, ilköğretim okulu, lise öğrencilerinin ve mahalle sakinlerinin sahne gösterileri büyük bir beğeni ile takip edildi.

 

Şenliğe katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, konuşmasına İstanbul’un tarihi semti Kadırga’nın mahallelilik ruhunu yeniden canlandıran Kadırga Mahalle Şenliği’nin ikincisini düzenleyen Kadırga Mahallesi sakinlerine teşekkür ederek başladı. Başkan Demir, Fatih Belediye Başkanı olarak, bu şenliğin hem ev sahibi, aynı zamanda konuğu olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, İstanbul’un limana sahip en eski mahallelerinden bir olan Kadırga’nın tarih boyunca sürekli insanların yaşamayı tercih ettiği bir mekan olduğunun altını çizdi. Başkan Mustafa Demir, “Kadırga’da insanlar arasındaki kaynaşmayı arttırmak ve İstanbullulara da bu şirin mahallemizin tanıtımını sağlamak amacıyla düzenlenen Kadırga Mahalle Şenlikleri’ne Fatih Belediyesi olarak desteklemekten büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Başkan Mustafa Demir’e, Şehsuvarbey Mahalle Muhtarı Murat Hakverdi ve Kadırga Spor Kulübü Başkanı Cemalettin İnanç tarafından desteklerinden dolayı isminin yazılı olduğu bir tabak ve çiçek hediye edildi. Şenlik alanında tek tek stantları ziyaret eden Başkan Demir, vatandaşlarla ve stand görevlileriyle sohbet etti. Başkan Demir, İ.Ü. Eczacılık Fakültesi standında görevlilerin ısrarı üzerine tansiyonuna baktırdı, tansiyonu (12-8 ) normal çıktı.      

 

Kadırga Parkı ve çevresinde gerçekleşen şenlik programı Kadırga İlköğretim Okulu Halkoyunları Ekibi’nin düzenlediği sahne gösterileri ile başladı. Ardından Seçkin Öğrenci Yurdu Müzik Grubu, Fatih Belediyesi Ahırkapı Roman Orkestrası, Kadırga Endüstri Meslek Lisesi ve Kısa Dalga Gençlik Merkezi konserleri ile devam etti.  Eray Yasin Işık’ın Meddah Gösterisi, RitimArt Perküsyon Grubu ile Hayfem Folklor Ekibi’nin sahne performansları vatandaşlardan büyük alkış aldı. Akşam saatlerinde Benhur Pesen, Ezel Kalender izleyenleri coşturdu.  

                                  

Şenlik alanında İ.Ü. Eczacılık Fakültesi Hasta Bilgilendirme Masası, Engelli Bilgi Masası, Mostar Gönüllüleri Derneği Standı, Hat Yazımı, Karikatüristler (Sanat Sokağı), yemek stantları, İSMEK, "Siverekliler Derneği (Kara Keçili Kilimleri Sergisi) stantları gün içerisinde vatandaşlar tarafından ziyaret edildi. 

 

Yazar Mustafa Sancar ile Söyleşi (Siverekliler Derneği Standında), Kadırga Suluboya Resim Sergisi: Yabancıların Gözüyle Kadırga Jean Louis Bonhommet’in resimleri (Sanat Sokağı’nda), Yangın Var Film gösterimi ile Dora Günel- Kadırga Müseccel Marka Projeksiyon Gösterimi Kadırga Spor Kulübü’nde büyük beğeni ile izlendi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024