Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5185 kez okundu. | Yerel Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 22:41

’Müze’ diye açılan kebapçı kapandı

Büyüt
Küçült
’Müze’ diye açılan kebapçı

Müze yapılması için 49 yıllığına kiralanan araziye yapılan kebapçı kepenklerini indirdi. Fatih Belediyesi’nin Sultanahmet’in göbeğinde "Müze yapacağım" diye kiraladığı arazide açtığı kebapçı kapandı.

Kapılarını kapatan Muradan Restoran şöyle de bir pankart astı: ’’Size daha iyi hizmet verebilmek için tadilattayız.’’

Radikal’in haberine göre, Fatih Belediyesi, Koruma Kurulu’nun "Yıkılsın" talimatına ve 2010 tarihli suç duyurusuna rağmen yıkım işlemini hâlâ gerçekleştirmedi. Koruma Kurulu kararlarına aykırı inşaatı yapan da, kurulun yıkım kararını uygulayacak olan da Fatih Belediyesi olunca, Muradan isimli kebabçının ’daha iyi hizmet’ adı altında ne yapacağı da merak konusu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ’protokole aykırı davranan kebapçının yıkılacağını, Fatih Belediyesi ile bu konuda koordinasyon sağladıklarını’ söylemişti.

Bizans Sarayı’nın üzerinde açıldı

Kebap restoranının açıldığı 2 bin 176 metrekarelik Hazine arazisi, Sultanahmet Mahallesi Torun Sokak’ta bulunuyor. Üzerinde Bizans Büyük Sarayı ve Baytar mektebi kalıntıları bulunan arazi, kentsel ve arkeolojik sit alanı içinde kalıyor.

Uzun süre boş olan arazi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2006 yılında ’müze, sergi alanı ve konferans salonu’ olması için, eski ismiyle Eminönü Belediyesi’ne 49 yıllığına kiralanmıştı. Ancak araziye kebapçı açıldı. İstanbul 4 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu 02.06.2010’da ilke kararlarına aykırı inşa edilen yapının yıkılmasını isteyerek sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024