Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3960 kez okundu. | Yerel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ekim 2012 - 09:46

Vali Mutlu: Fatih’te Okullar Depreme Hazır

Büyüt
Küçült
Vali Mutlu: Fatih’te Okullar Depreme
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit Fatih’teki okullarda incelemelerde bulundular.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit Fatih’te yapımı ve güçlendirme çalışmaları devam eden ilköğretim okullarını gezerek incelemelerde bulundular.

Vali Mutlu ve Başkan Demir, kaymakam Ümit ilk olarak güçlendirme çalışması devam eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Burada İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dan bilgi alan Mutlu, Demir ve Ümit daha sonra Fatih’te eğitim veren okullarda incelemelerde bulundular.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte Eram Zihinsel Engelliler Okulu’nu ziyaret eden Vali Mutlu, çocuklarla yakından ilgilendi. Çocukların yaptığı el işlerini inceleyen Mutlu, çocukların başarıları karşısında mutlu olduğunu dile getirdi. Vali Mutlu, okulun eğitim standartlarının iyi olduğunu belirterek, “İstanbul’umuzda eğitim-öğretim yılı başladı. 2 milyon 600 bin öğrenimiz okullarda öğretmenleriyle buluştular. İnşallah İstanbul’umuzda ve Türkiye’de başarılı ve huzurlu bir eğitim yılı geçireceğiz. Bu vesileyle eğitim yılımızın başında engelli yavrularımızın eğitimini sürdürdüğü bir okulu Fatih ilçemize yaptığımız ziyaretler kapsamında ziyaret etmeyi, eğitim standartlarını görmeyi, bu eğitim ve öğretim yılı içerisinde beklentilerini konuşmayı arzu ettik. Yavrularımızın hem ilkokul hem de ortaokulu bitirdikten sonra almış oldukları eğitimin bu merkezlerimizde fevkalade mutluluk verici olduğunu gördüm. Çocuklarımızı neşeli gördüm. Her birinin farklı meslek dallarında kendi merak ve becerilerine göre ihtisaslaştırılmaya çalışıldığını, hatta bir kısmının da staja başladığını ve yavaş yavaş ayaklarının üzerinde durmaya başladıklarını gördüm” dedi.

Vali Mutlu, Başkan Demir ve Kaymakam Ümit daha sonra, güçlendirme çalışmaları devam eden Karagümrük İlköğretim Okulu, Edirnekapı İlköğretim Okulu, Tarık Us İlköğretim Okulu, Gelenbevi Anadolu Lisesi, Atatürk Çağdaş Yaşam Lisesi ve inşaatı süren Silivrikapı’daki Ali Suavi İlköğretim Okulu’nun inşaatını gezdi.

Okullarda yapılan güçlendirme çalışmalarının öğrencileri mağdur ettiği yöndeki eleştirileri değerlendiren Vali Mutlu, “Bizim

okullarımızın yapım yahut onarım güçlendirme faaliyetleri bütün bir yıl boyunca devam ediyor. Özellikle onarımları yaz aylarında yapıyoruz. Haziranda okullar kapanıyor. Eylül başlarında okullar açılırken İstanbul’daki bütün onarım faaliyetlerini bitiriyoruz. Şu an onarımla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Yaz dönemi boyunca okullarımızın küçük büyük onarımlarını bitirdik. Ama güçlendirme ile ilgili işler bazen 1 yıla kadar devam eden, bazen 6 ay devam eden güçlendirmeler var. Dolayısıyla bunları yaz döneminde bitirmeniz mümkün değil. Bu okullardaki çocuklarımızı da bir devre, yakındaki bir okula taşımak suretiyle okulumuzu güçlendirme çalışmaları devam ediyor. 3 ayda güçlendirme çalışması yapmazsınız. Okulun büyüklüğüne göre 1 yıl kadar süren güçlendirme çalışmaları var. Yavrularımın eğitiminin aksamasına fırsat vermiyoruz. Bunların sayıları önemli değil, bizim için yaptığımız iş önemli. Dolayısıyla rakamlar değil, yapılan hizmet önemli. Şuan 48 okulda güçlendirme çalışmaları yapılıyor” şeklinde konuştu.

Vali Mutlu, daha iyi standartlarda eğitim vermek için çalıştıklarını belirterek, “İstanbul’da 30 kişilik sınıflarda tekli eğitim sistemini hedefliyoruz. İstanbul’da yüzde 99 çok iyi standartlarda eğitim veriliyor. Söylenenin aksine 70-80 kişilik sınıflar söz konusu değil. 50-55 kişilik sınıflar var. Bunları daha da aşağı çekmek gerekir. İstanbul’a 4 in 900 yeni derslik kattık. Bu İstanbul için büyük bir hamledir. Her gün eğitimle yatıp, eğitimle kalkıyoruz. Eğitim her sorunun önündedir. Yüzde 1’lik bir sıkıntımız var. Bunu aşmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Vali Mutlu, Belediye Başkanı Demir ve Kaymakam Ümit okul ziyaretleri sırasında çevrede bulunan vatandaşlarla da sohbet etti. Bazı vatandaşların davetini de geri çevirmeyerek Çarşamba’da bir evde kahve molası, Silivrikapı da bir çardak altında çay molası verdiler.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024