Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1742 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Ekim 2019 - 15:05

YPG gazetecileri hedef aldı

Büyüt
Küçült
YPG gazetecileri hedef
Kamışlı'dan Nusaybin'de gazetecilerin yayın yapmak için bulunduğu bir nokta PYD/YPG tarafından keskin nişancı atışıyla hedef alındı. 2 gazeteci hafif yaralanırken, olaydan yarım saat sonra ikinci keskin nişancı atışı da duyuldu. Gazeteciler bulundukları noktadan tahliye edildi.

Aralarında yabancı gazetecilerin de bulunduğu 20'ye yakın gazeteci Barış Pınarı Harekatı'nı takip etmek üzere Nusaybin'de bulunuyordu. Burada boş bir otelde bir araya gelen gazeteciler, harekata ilişkin gelişmeleri bu noktadan aktarıyordu. 

Sınırı gören bir balkonda canlı yayına hazırlanan gazeteciler PYD/YPG tarafından hedef alındı. Gazetecilerin bulunduğu noktadaki camın saldırı sonrası patlaması üzerine panik yaşandı. İki gazetecinin cam kırıkları nedeniyle hafif şekilde yaralandığı aktarıldı.

İŞTE İLK SALDIRI ANI

 

SALDIRININ HEMEN ARDINDAN CANLI YAYIN

Olaydan kısa süre sonra canlı yayına bağlanan muhabirler yaşadıklarını aktardı. Kendilerini korumak adına eğilerek hareket eden gazeteciler, haberi aktarmalarının ardından aileleriyle iletişime geçmek adına telefonlara sarıldı.

Saldırı sonrası canlı yayına ilk bağlanan muhabir İhlas Haber Ajansı Mardin Temsilcisi Beril Çuhadaroğlu Solmuşgül, iki gazetecinin cam kırıklarından yaralandığını belirterek olay yerinde yaşananları paylaştı.

2019-10-11_14h10_04

2019-10-11_14h09_40

"AYAĞA KALKAMIYORUZ, KESKİN NİŞANCI HEDEF ALIYOR"

DHA muhabiri Mücahit Yolcu'nun bulundukları noktada ayağa kalktıkları sırada tekrar keskin nişancı sesleri duyduklarını aktardı. Yolcu, "Bugün üçüncü kez yayına hazırlanırken saldırı oldu. Muhtemelen bizi izliyorlar" dedi.

YARIM SAAT ARAYLA İKİ KESKİN NİŞANCI SALDIRISI

Saldırının ardından jandarma ve polis özel harekatın otel çevresinde güvenlik önlemi aldığı belirtildi. Fakat yarım saat sonra bir keskin nişancı saldırısı daha yaşandı. Olay sonrası gazetecile, özel harekat polisleri tarafından tahliye edildi.

2019-10-11_14h08_07
2019-10-11_14h07_36
2019-10-11_14h07_06





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024