Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1391 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Temmuz 2020 - 13:14

Yunan Basını: Savaşın galibi Türkiye!

Büyüt
Küçült
Yunan Basını: Savaşın galibi
Yunan basını, Libya'nın en büyük galibinin Türkiye olduğunu yazdı. Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin, Türkiye'nin desteğiyle Sirte kapısına dayandığını belirtti.

 

HABERLER DÜNYA Olay sözler: Savaşın galibi Türkiye! Kapıya dayandılar Yunan basını, Libya'nın en büyük galibinin Türkiye olduğunu yazdı. Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin, Türkiye'nin desteğiyle Sirte kapısına dayandığını belirtti. Olay sözler: Savaşın galibi Türkiye! Kapıya dayandılar

GİRİŞ 27.07.2020 11:56GÜNCELLEME 27.07.2020 11:56

Yunan haber sitesi To Vima'da Tania Bozaninou imzalı haberde Türkiye'nin Libya'da gösterdiği başarıya dikkat çekildi.

TÜRKİYE KAZANDI

Türkiye'nin Suriye'de Esed rejimine karşı başarı kazandığını belirten Yunan basını, Türkiye'nin Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz Serrac'a verdiği destekle Libya'daki savaşı lehine değiştirdiğini belirtti.

 

LİBYA ORDUSU, TÜRKİYE'NİN YARDIMIYLA SİRTE KAPISINA DAYANDI

Yunan basını, Libya ile imzalanan anlaşma kapsamında Türkiye'nin yardımıyla Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin Trablus'daki Hafter saldırılarını püskürttüğünü ve Sirte kapısına dayandığını yazdı.

UMH ORDUSU SÖZCÜSÜ: SİRTE İÇİN TALİMAT BEKLİYORUZ

Askeri operasyonların Libya topraklarının tamamında kontrolün sağlamasına kadar devam edeceğini vurgulayan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ordusu sözcüsü Albay Muhammed Kanunu, yaptığı açıklamada, Sirte çevresindeki durumların planlandığı gibi gittiğini ve Libya ordusunun Yüksek Komutanının talimatını beklediklerini söyledi.

KANUNU'DAN SİSİ'YE YANIT

Kanunu, Cufra ve Sirte’nin "kırmızı çizgi" olduğunu söyleyip Libya'ya askeri müdahale sinyali veren Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi’ye yanıt vererek, "Sadece meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti kırmızı çizgileri belirtiyor" dedi. Kanunu ayrıca, "Zafer Yolları" askeri harekatını başlatmak için talimatları beklediklerini vurguladı.

KAYNAK: STAR.COM



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024