Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 696 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Temmuz 2020 - 16:12

Yunanistan'da bayraklar yarıya indi

Büyüt
Küçült
Yunanistanda bayraklar yarıya
Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması Batılı devletleri üzüntüye boğarken, en çok da Yunanistan'ı sarstı. Yunanistan'da Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasına karşılık bayraklarını yarıya indirirken kiliselerinden çan çaldı. Yunan haber siteleri gelişmeleri "yas" olarak duyurdu.

yasofya'da ilk cuma namazının kılınması İslam aleminde coşkuyla karşılanırken, Yunanistan'ın başını çektiği batılı devletlerde ise adeta bir yas havası hakim. 86 yıl sonra ilk Cuma namazının kılındığı Ayasofya Camii'nin tarihi gününde Yunanistan, bayraklarını yarıya indirirken, kiliselerden tepki olarak çan sesleri yükseldi.

 

 

"YUNANLILAR YAS TUTUYOR"

Yunan haber sitesi KeeptalkingGreece'e göre ülkenin başkenti Atina başta olmak üzere pek çok yerinde bayrakların yarıya indirildiği ifade edildi.

""

 

Selanik, Agrinio ve Patras kentlerindeki kiliselerden tepki olarak çan sesleri yükselirken, Bizans ve Yunan bayrakları eşliğinde gerçekleştirilen özel ayinlerde, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin "kurtarılması" için dualar edildi.

Akşam saat 20:00 sularında yapılacak olan ayinde de Ayasofya'ya özel matem ilahilerinin okunacağı duyuruldu. Yunan medyası Ayasofya'nın ibadete açılması için "kara ve utanç dolu bir gün" ifadelerini kullandı.

Başkent Atina’da akşam saatlerinde Atina Metropol Kilisesi'nde düzenlenecek özel ayinde ise Yunanistan Başpiskoposu İeronimos tarafından Bizans döneminden kalma Meryem Ana’ya ithaf edilen İstanbul ile ilgili şükran ilahileri okunacak.

"ERDOĞAN DEDİĞİNİ YAPTI"

Yunan televizyon kanalları, Ayasofya Meydanı'ndan yaptıkları canlı bağlantılarda, "Hristiyanlar için kara gün", "Erdoğan dediğini yaptı" şeklinde yorumlarda bulundu.

Televizyon kanalları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cami içerisinde namaz öncesinde Kur'an-ı Kerim okumasını da ekranlarına canlı olarak aktardı.

TÜRKİYE NİN CESARET EDEMEYECEĞİ SAVUNULMUŞTU

Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine ilk tepki gösteren ülkelerden Yunanistan’ın Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, "Türkiye’nin Ayasofya'yı camiye dönüştürme kararının doğrudan Yunanların tarihsel belleğini kışkırtmaya yönelik" olduğunu ileri sürerek, Papa Franciscus'u Ayasofya tartışmasında uluslararası ağırlığını koymaya çağırmıştı.

Yunan hükümeti, kararı, "medeni dünyaya bir provokasyon" olarak tanımlamıştı.

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milliyetçilik yaptığını ve ülkesini 6 asır geriye götürdüğünü" ileri sürmüştü.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da Ayasofya’nın tekrar camiye dönüştürülme kararını, "UNESCO’ya karşı bir meydan okuma" olarak değerlendirmişti.

Yunanistan kilisesinin lideri Atina Başpiskoposu İeronimos ise Ayasofya konusundaki gelişmelerin bir oyundan ibaret olduğunu ve Türkiye’nin Ayasofya'yı cami olarak ibadete açmaya cesaret edemeyeceğini iddia etmişti.

 

haber7,timeturk





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024