Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 1845 kez okundu.
Yazının Tarihi :   18 Ocak 2021 - 17:15:40

SÖZDE CUMHURBAŞKANI

Büyüt
Küçült
SÖZDE

Hüseyin Demir

 


Hüseyin Demir 


 


CHP nin Genel Başkanı, Halkın oyu ile seçilen bir Cumhurbaşkanı için "Sözde Cumhurbaşkanı" demiş. 


Bu söz gösteriyor ki, Kılıçdaroğlu kullandığı kelimelerin anlamlarının ne olduğunu bilmek konusunda yeterli değildir. 


Sözde Cumhurbaşkanı sözü, bir askeri muhtıradan kopyadır. Milleti aşağılayan, meşru seçimi ayaklar altına alan sakat bir yaklaşımdır. Eleştiri ve muhalefet hakkına sığmayan nobran bir saldırıdır.  


Türkiye bu tür dil ve demokrasi ayıplarını asla hak etmiyor. 


Sözde cumhurbaşkanı sözü, seçilmiş bir Cumhurbaşkanının meşruiyetini tartışmaya açmaktır.  


Son seçimlerde cumhurbaşkanına %52 oy veren takriben 27 milyon insana saygısızlıktır.  


Milli iradeyi yok sayan bu tür yaklaşımların cumhuriyete ve demokrasiye karşı bir tehdit, bir tehlike arz ettiğini bilerek te söylese, bilmeyerekten de söylese kaos çağrısı olarak nitelenebilecek bir ifade.  


Bu sözün muhalefetin demokrasiyi ve dahi milli iradeyi sindiremediği, özümseyemediği anlamına gelir.  


Eleştiri elbette olabilir. Ama meşruiyetini sorgulamaya başlarsanız demokrasiyi zedelersiniz, yaralarsınız ki bu mantıkla gidilirse mecliste sorgulanmaya başlar, Kılıçtaroğlunun durumu da sorgulanmaya başlar ve dahi bunun sonu gelmez.  


Milletin iradesini yok sayan bu şaibeli zihniyetin demokratik siyasette yeri yoktur. Ve dahi Son derece çirkin ve tehlikeli bir siyasi dil. Arkasında örtülü, kirli hesapların varlığı düşünülebilir.  


Sözde Cumhurbaşkanı’ demek, Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir. 


Türkiye’de her gelişmeye ve dahi geliştirenlere muhalif CHP nin kaset kumpasıyla başkanı olan Kılıçtaroğlunun, Halkın %52 oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanına sözde Cumhurbaşkanı" demesi, her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır. Yalan, iftira ve hakaret siyasetin değil siyasetsizliğin ve acziyetin göstergesidir. 


On kadar seçim kaybetmesine rağmen yapıştığı koltuktan kongrelerdeki ayak oyunlarıyla ayrılmayan bir Genel Başkan kalkmış bu ülkede en çok seçim kazanmış bir Cumhurbaşkanı’nın meşruiyetini sorgulamaya çalışıyor.  


Bu zamana kadar devlete ve hükümete karşı her türlü hakareti kullanan Kılıçdaroğlu uzun süredir bir meşruiyet sorunu çıkarmaya çalışıyor.  


Ülkenin, seçimle defalarca iktidara gelmiş Cumhurbaşkanı’na diktatör, otoriter, tiran gibi yakıştırmaları kullanıyor. Şimdi de "sözde Cumhurbaşkanı" ifadesini kullanmış. Yani yüzde 52 oy alarak seçilmiş bir Cumhurbaşkanı meşru değilmiş. Sözde Cumhurbaşkanıymış. 


Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı ol ama Cumhurbaşkanı adayı olmaktan kork. Seçilmeyi değil atanmayı kutsayan bir kuşağın üyesi ol, sonra seçilmiş Cumhurbaşkanına sözde Cumhurbaşkanı de.  


Özür dilemelisin Kılıçtaroğlu, hem milli iradeden, hemde Cumhurbaşkanından özür dilemelisin. 


Millete bu kadar mı düşmansınız? O kadar nasipsizsiniz ki Bu topraklara sadık olmak size düşmemiş. Keşke aynaya bakıp da acınası halinizi bir görebilseniz ve keşke bu toprakları emperyalistlerin gözü ile değil de Anadolu aklı ve ruhu ile okuyabilseydiniz, nasipsizlik işte! 


Selam ve dua ile 


13-01-2021

E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024