Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1236 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mart 2020 - 09:57

Suyu kesilen hanelerin suyunun açılmasına başlandı

Büyüt
Küçült
Suyu kesilen hanelerin suyunun açılmasına
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid- 19) önlemleri kapsamında çalışmaların yapıldığını belirterek, 'Geçmişten gelen, on binlerce abonmanı ilgilendiren, özellikle suyu kesilmiş olan hane vatandaşlarımızın suyunun açılmasına başlandı' dedi.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleÅŸtirdiÄŸi canlı yayınla, Ä°stanbul'da alınacak önlemlerden ve vatandaÅŸlara saÄŸlanacak kolaylıklardan bahsetti.

KonuÅŸmasının başında, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaÅŸlarını anan Ä°mamoÄŸlu, koronavirüs salgını nedeniyle yaÅŸamını yitiren vatandaşımız için Allah'tan rahmet diledi.

Ä°mamoÄŸlu, Ä°stanbul'un bu sürecin en kritik noktalarından biri olduÄŸuna vurgu yaparak, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Hatta en başında geliyor. Avrupa'nın en büyük kenti ve çevre coÄŸrafyanın buluÅŸma noktasındayız. Bu coÄŸrafyada alacağımız her tedbir, aslında sadece Ä°stanbul için deÄŸil, baÅŸta ülkemiz için büyük bir moral ve çalışma ortamı saÄŸlayacak. Aynı zamanda dünyaya da örnek iÅŸler yapabilmeliyiz ve yapmalıyız. Bunun en önemli unsuru dayanışma. Ortak akıl ve bilimle beraber mücadelenin biçimini ÅŸekillendirmekteyiz. Çok kararlar alıyoruz ve bu kararlar içinde hızlı hareket etmemiz gereken hususlarda sizleri mutlaka bilgilendiriyoruz. Dün itibarıyla 39 ilçe belediyemizle irtibat kurarak, Ä°stanbul'umuz için kritik bir konuda nasıl hareket etmemiz gerektiÄŸiyle ilgili bir görüÅŸme silsilesi ortaya koyduk."

"PAZARLAR DEZENFEKTE EDÄ°LECEK"

Ä°mamoÄŸlu, konuÅŸmasının devamında kentte 462 semt pazarı bulunduÄŸunu anımsatarak, gıda ihtiyacının yüzde 80'ini karşılayan pazarlar ve kaynağı olan hallerle çalışmalar yapıldığını söyledi.

Semt pazarlarının açılıp açılmaması konusu dahil olmak üzere çok sayıda baÅŸlığın tartışıldığını aktaran Ä°mamoÄŸlu, "Yetkili olan ilçe belediyesi ve bazı kurumlara dair tavsiye kararı aldık. Bu tavsiye kararı ÅŸuydu; sadece gıda ürünlerinin satılacağı pazarlar kurulması konusunda tavsiye kararı aldık. Pazarlarda çalışacak esnaf, mutlaka maske ve eldiven kullanacak, diÄŸer koruyucu tedbirleri alacak. Ä°BB ve ilçe belediyeleri denetim yapacak. Pazarlar, kurulmadan önce mutlaka dezenfekte edilecek. GiriÅŸ ve çıkışlarda dezenfekte iÅŸlemi uygulanacak. VatandaÅŸların, pazarlara kendi torbaları ve fileleriyle gitmesini öneriyoruz. Amacımız mümkün olduÄŸu kadar temas etmeden alışveriÅŸ yapma imkanını saÄŸlamak olacak" ifadelerini kullandı.

Ä°mamoÄŸlu, çaÄŸrı merkezinin de artırılmış kapasitesiyle çalışacağı bilgisini vererek, iletiÅŸimi en üst seviyede tutacaklarını bildirdi.

BAZI TOPLANTILAR TELEKONFERANSLA YAPILACAK

"Encümen toplantıları da dahil olmak üzere, ihaleleri hariç tutarak söylüyorum, bazı toplantıların telekonferans yöntemiyle yapılmasına dönük teknolojik alt yapıyı oluÅŸturduk. Bu sayede kesinti olmadan hizmeti devam ettireceÄŸiz" diyen Ä°mamoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Sahada görev yapan itfaiye, zabıta, destek hizmetleri gibi birçok konuda çalışan arkadaÅŸlarımızın saÄŸlık durumları hariç, korunma tedbirlerini alarak izinlerini kaldırdık. Ä°stanbul'a hizmet noktasında bu yol arkadaÅŸlarımın en üstün ÅŸekliyle hizmetlerine devam edeceÄŸini belirtmek istiyorum. Bina çalışanlarımıza hizmet konusunda da tedbirler aldık. Sıcak yemek yerine, soÄŸuk sandviç dağıtımı olacak. Çalışanların hafif bir ateÅŸi bile varsa tedbiren izinli sayılacak. Halk Ekmek ve Hamidiye Su gibi, halka dair hizmet veren iÅŸtiraklerimizin bütün çalışma arkadaÅŸlarımız, sıkı bir saÄŸlık denetiminden geçirildi."

 

SUYU KESÄ°K OLAN ABONEERÄ°N SULARI AÇILACAK

Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Ä°SKÄ° ve Ä°GDAÅž'ta daha önce alınan tedbirleri hatırlatarak, "GeçmiÅŸten gelen, on binlerce abonmanı ilgilendiren, özellikle suyu kesilmiÅŸ olan hane vatandaÅŸlarımızın suyunun açılmasına baÅŸlandı. Ä°nsanların bu süreçte susuz kalmasını istemiyoruz" dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024