
AK PARTİLİ KURMAYLAR YENİ FORMÜLLER ÜZERİNDE ÇALIÅžIYOR
HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi'yle ittifak görüÅŸmelerini sürdüren AK Partili kurmayların cumhurbaÅŸkanlığı ve parlamento seçimini kazanmak için de yeni planlar yaptıkları ve bu çerçevede, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli ve Milli İstihbarat TeÅŸkilatı (MİT) BaÅŸkanı Hakan Fidan'a "cumhurbaÅŸkanı yardımcılığı" formülü dahil birçok seçeneÄŸin tartışıldığı öne sürüldü.
"İMAMOÄžLU VE YAVAÅž'IN SEÇİM KAMPANYASINA KATILMASI SİNERJİ YARATTI"BBC Türkçe'nin haberine göre, iktidar partisinde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın seçimi kazanmasında sorun olmayacağı savunulsa da, muhalefetin Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ ve İstanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem İmamoÄŸlu'nu "cumhurbaÅŸkanı adaylığı" formülüyle seçim kampanyasına dahil etmesinin bir "sinerji yarattığı" da göz ardı edilmiyor.
"AKÅžENER'İN DÖNÜÅžÜ KILIÇDAROÄžLU'NU GÜÇLENDİRDİ"AK Parti kulislerinde KılıçdaroÄŸlu'nun adaylığına itiraz eden İYİ Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener'in daha sonra masaya dönmesinin, KılıçdaroÄŸlu'nu güçlendirdiÄŸi ve muhalif seçmeni de konsolide ettiÄŸi yorumu yapılıyor. Bu nedenle, hem cumhurbaÅŸkanlığı hem de parlamento seçimlerini garantiye almak için ittifakların geniÅŸletilmesinin yanı sıra, seçmenin konsolide edilmesine dönük formüller tartışılıyor.