Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
08.09.2024
Ä°stanbul /

13 Haziran 2024 - 11:53
F-16'ların tedariği için imzalar atıldı
Türkiye'nin ABD'den talep ettiği F-16'ların tedariği için sözleşmeler imzalandı, detaylar üzerindeki çalışmalar karşılıklı heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla sürüyor.
F-16'ların tedariği için imzalar atıldı

 

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarınca yapılan açıklamada ABD'den F-16 tedariki sürecindeki son durum hakkında bilgi verildi. Uzun zamandır beklenen F-16 savaÅŸ uçakları için karşılıklı olarak sözleÅŸmelerin imzalandığı duyuruldu.

ABD'LÄ° BÜYÜKELÇÄ° FLAKE GÜNLER ÖNCESÄ°NDEN SÄ°NYALÄ° VERMÄ°ÅžTÄ°

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Flake, geçtiÄŸimiz günlerde Türkiye-ABD arasındaki F-16 görüÅŸmelerine iliÅŸkin olarak "F-16'ların Türkiye'ye satışında ileriye doÄŸru büyük bir adım atıldı. Bu ABD'nin Türkiye ile güvenlik ortaklığına baÄŸlılığın son örneÄŸi" demiÅŸti.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı'na baÄŸlı Siyasi ve Askeri Ä°liÅŸkiler departmanı da "ABD, Türkiye'nin, sadece en yakın müttefiklere ve ortaklara temin edilen, ÅŸimdiye kadar üretilmiÅŸ en ileri yeni F-16 Blok 70 savaÅŸ uçaklarını satın alması konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldığını açıklamaktan gurur duymaktadır. Bu, ABD'nin Türkiye ile tesis ettiÄŸi güvenlik ortaklığına olan sarsılmaz baÄŸlılığının en son örneklerinden yalnızca biri." açıklaması yapmıştı.

"F-16 Ä°ÇÄ°N SÖZLEÅžMELER Ä°MZALANDI"

F-16 konusunda gelinen son süreci ise Milli Savunma Bakanlığı kaynakları duyurdu. Yapılan açıklamada, "SözleÅŸmeler imzalanmıştır. Detayları üzerindeki çalışmalar karışlıklı heyetler arasında görüÅŸmeler vasıtasıyla sürdürülmektedir. Detaylar, üzerinde verilecek kararlar sonrasında ortaya çıkacak ayrıntılar bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerine yer verildi.

PKK'NIN SURÄ°YE'DE DÜZENLEMEK Ä°STEDİĞİ SÖZDE SEÇÄ°MLER

Öte yandan MSB kaynakları, terör örgütü PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde yapmayı planladığı ve ertelediÄŸini duyurduÄŸu sözde yerel seçimlere iliÅŸkin de bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Daha önce Sayın CumhurbaÅŸkanımız ve Sayın Bakanımız bu seçimlerin yapılmaması noktasında gerekli uyarıları yapmıştı. Bu sözde seçimlerin ertelemeden ziyade tamamen iptal edilmesi gerektiÄŸi konusunda uyarmıştık. Terör örgütü tarafından yapılmak istenen bu sözde seçimler BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararına, Suriye'nin toprak bütünlüÄŸüne aykırıdır. Ertelenmesi deÄŸil tamamen iptal edilmesi uyarımızı yineliyoruz." diyerek kararını net bir ÅŸekilde yineledi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.