Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
08.09.2024
Ä°stanbul /

01 Temmuz 2024 - 12:11
Eray Özyağcı,ifade değiştirdi
Özyağcı, "Emniyete geldiğim ilk andan itibaren şahsıma yönelik baskı başladı. İşkence yapmadılar ama baskı yaptılar. Savcı Dursun Ali Kaya 'Devlet Bey'den emir aldıysan söyle' demeye başladı" ifadelerini kullandı.
Eray Özyağcı,ifade değiştirdi

 

Ülkü Ocakları'nın eski genel baÅŸkanı Sinan AteÅŸ'in Ankara'da öldürülmesine iliÅŸkin dava baÅŸladı. Siyasilerin de takip ettiÄŸi davada 22 sanık hakim karşısına çıktı. Türkiye'nin gözünü kulağını çevirdiÄŸi davada savunma yapan tetikçi Eray ÖzyaÄŸcı, savcılık ve Emniyet'teki ifadesini deÄŸiÅŸtirerek "Emri DoÄŸukan Çep'ten aldım" dedi.

"SAVCI 'EMRÄ° DEVLET BEY'DEN MÄ° ALDIN' DÄ°YE SORDU"

DuruÅŸmanın deÄŸiÅŸen savcısı DurmuÅŸ Ali Kaya'ya da çeÅŸitli suçlamalar yönelten ÖzyaÄŸcı, "Beni Yunan askerleri yakaladı. Bana 'Türk müsün diye sordular ve dövdüler sonra attılar. Ardından da Türk askerlerini gördüm kaçmadım. Emniyete geldiÄŸim ilk andan itibaren ÅŸahsıma yönelik baskı baÅŸladı. Ä°ÅŸkence yapmadılar ama baskı yaptılar. Savcı Dursun Ali Kaya 'Devlet Bey'den emir aldıysan söyle' demeye baÅŸladı" ifadelerini kullandı.

Sinan AteÅŸ suikastının tetikçisi Eray ÖzyaÄŸcı, Bahçeli'nin adını zikrederek ifade deÄŸiÅŸtirdi

SÄ°YASÄ°LER DE SALONDA HAZIR BULUNDU

Bugün Sincan Cezaevi'nde görülmeye baÅŸlanan 22 sanıklı Sinan AteÅŸ cinayeti davasının ilk duruÅŸmasını CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel, CHP'nin önceki Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP GrupbaÅŸkanvekili Murat Emir, CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Memleket Partisi Genel BaÅŸkanı Muharrem Ä°nce, Zafer Partisi Genel BaÅŸkanı Ümit ÖzdaÄŸ, Gelecek Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı Selçuk ÖzdaÄŸ, Milli Yol Partisi Genel BaÅŸkanı Remzi Çayır, Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Müsavat DerviÅŸoÄŸlu, DEVA Partisi Sözcüsü Ä°dris Åžahin, DEVA Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ve Sinan OÄŸan salonda takip etti.

3 SANIK Ä°ÇÄ°N MÜEBBET HAPÄ°S Ä°STENÄ°YOR

Ä°ddianamede, tetikçi Eray ÖzyaÄŸcı ile onu olay yerine getirip ardından kaçıran Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında eylem üzerinde ortak hakimiyet ile müÅŸterek fail olarak Sinan AteÅŸ'e yönelik toplu halde, iÅŸtirak halinde "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Sanıklardan 'silahlı eylemi organize ettiÄŸi' iddia edilen DoÄŸukan Çep ve ÅŸüpheli eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan DemirbaÅŸ'ın ise 'suça azmettiren olarak maktüle yönelik toplu halde, iÅŸtirak halinde tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Sanıklardan Zekeriya Asarlaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Askın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çaglar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal'ın 'istirak halinde islenen suça yardım eden fail olarak maktüle yönelik toplu halde, istirak halinde tasarlayarak kasten öldürme' suçundan hapis cezası isteniyor. Ä°ddianamede olayda Ülkü Ocaklarının rolü, cinayetin nedeni ve azmettiriciden bahsedilmiyor. AyÅŸe AteÅŸ'in ifadesi de yer almıyor. Sincan'daki duruÅŸmaya ilk olarak Zafer Partisi lideri Ümit ÖzdaÄŸ geldi.

Sinan AteÅŸ suikastının tetikçisi Eray ÖzyaÄŸcı, Bahçeli'nin adını zikrederek ifade deÄŸiÅŸtirdi

ARAÇLAR ARANDI

Sinan AteÅŸ cinayeti davası öncesinde Sincan Ceza Ä°nfaz Kurumları Kampüsü çevresinde ve içinde yoÄŸun güvenlik önlemleri alındı. Cezaevi kampüsüne giden yolda trafik ve çevik kuvvet polisleri tarafından bazı araçlara arama iÅŸlemi uygulandı. Cezaevine giden yolda trafik yoÄŸunluÄŸu yaÅŸanırken, yol kenarında TOMA araçları bekletildi. Cezaevi kampüsünde 10 kilometre çapında güvenlik önlemleri alındı. Kampüs önünde onlarca çevik kuvvet aracı ve çevik kuvvet polisleri beklerken basın için ayrı bir alan hazırlandı. Kamuoyunun yakından takip ettiÄŸi davayı çok sayıda gazeteci de izliyor.

AYÅžE ATEÅž: BEKLENTÄ°MÄ°Z YENÄ° BÄ°R Ä°DDÄ°ANAMENÄ°N YAZILMASI

Sinan AteÅŸ'in eÅŸi AyÅŸe AteÅŸ, duruÅŸma öncesi yaptığı açıklamada beklentisini ÅŸöyle açıkladı; "Ayrılan dosyadaki 17 kiÅŸinin hakkında gerekli iÅŸlemlerin yapılarak bu dosyanın da bizim dosyamıza eklenmesi ve yeni ve doÄŸru bir iddianamenin yazılması. Eksik deliller var. Bazı arkadaÅŸların ifadeleri eklenmedi. Ä°ddianamedeki boÅŸlukların doldurulması ve yargılanmanın baÅŸlamasını istiyoruz."

Sinan AteÅŸ suikastının tetikçisi Eray ÖzyaÄŸcı, Bahçeli'nin adını zikrederek ifade deÄŸiÅŸtirdi

"CEZAEVÄ° HAYATINI BÄ°ZE LAYIK GÖRDÜLER"

AteÅŸ, bir basın mensubunun "Bugün yoÄŸun güvenlik önlemleri var, yanınızda da korumaları görüyoruz, bu korumalarınız uzun süredir var mı?" sorusu üzerine, "Yaklaşık bir buçuk ay oldu sanırım koruma talebinde bulunalı, uzun süredir korumalarım var. YoÄŸun güvenlik önlemleri altında yaşıyorum. Normal bir hayat yaÅŸamıyorum. Evde, kızlarımla akÅŸama kadar, çok gerekli haller dışında dışarıya çıkmadan. Bazılarının halen yaÅŸamadığı ancak yaÅŸaması gereken cezaevi hayatını maalesef bize layık gördüler." ifadelerini kullandı.

MHP'NÄ°N TALEBÄ°NE RET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına avukatlar Ä°brahim Ethem YiÄŸit ve ÇaÄŸrı Can Pak, davaya katılma talebinde bulundu. Sanıklar da MHP'li avukatların katılma talebini kabul etti. Savcılık makamı MHP'nin 'suçtan zarar görmediÄŸi' gerekçesiyle MHP'nin katılma talebinin reddedilmesini istedi. Mahkeme BaÅŸkanı da bu yönde karar verdi.

Kaynak: Haberler.com / Hukuk

Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.