Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
08.09.2024
Ä°stanbul /

05 Temmuz 2024 - 16:25
Merih Demiral Hollanda maçında yok
TFF, Merih Demiral için verilen 2 maçlık ceza için CAS'a gidemeyecek. Demiral, 2 maç ve daha az cezalarda CAS'a gitme hakkı bulunmadığı için yarın oynanacak Hollanda maçında forma giyemeyecek.
Merih Demiral Hollanda maçında yok

 

UEFA, Avusturya-Türkiye maçında attığı golden sonra bozkurt iÅŸareti yapan milli futbolcu Merih Demiral'la ilgili kararını açıkladı.

2 MAÇ CEZA ALDI

2 Temmuz Salı günü oynanan ve A Milli Takımımızın 2-1'lik zaferiyle sonuçlanan Avusturya maçı sonrası oyuncumuz Merih Demiral hakkında soruÅŸturma baÅŸlatılmıştı. UEFA, Milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Ceza kararının, UEFA Disiplin YönetmeliÄŸi'nin 11. maddesi olan "Genel davranış ilkeleri" kapsamında alındığı belirtildi.

 

UEFA'nın açıklaması ÅŸöyle;

UEFA, yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiÄŸi, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediÄŸi gerekçesiyle, katılabileceÄŸi toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiÅŸtir." ifadeleriyle cezanın gerekçesini açıkladı.

TFF CAS'A GÄ°DEMEYECEK

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA tarafından Merih'e verilen ceza için CAS'a itirazda bulunamayacak. CAS'a gidilebilmesi için verilen cezanın 2 maçtan daha fazla olması gerekiyor. Cezanın 2 maç ve daha az olduÄŸu durumlarda CAS'a gitme hakkı bulunmuyor.

HOLLANDA MAÇINDA YOK

UEFA tarafından verilen ceza nedeniyle A Milli Takımımızda 2 maç forma giyemeyecek olan Merih, 2024 Avrupa Futbol Åžampiyonası çeyrek finalindeki Hollanda karşılaÅŸmasında sahadaki yerini alamayacak. Milli futbolcu, yarı finale yükselmemiz halinde de cezası nedeniyle oynayamayacak.

NE OLMUÅžTU?

Milli futbolcumuz Merih Demiral, Avusturya maçında kaydettiÄŸi gollerin ardından sevincini bozkurt iÅŸareti yaparak göstermiÅŸti. Yaptığı harekete iliÅŸkin maç sonu konuÅŸan Demiral "Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduÄŸumu göstermek istedim" ifadelerini kullanmıştı.

Merih'in bu hareketi büyük ses getirirken Almanya Ä°çiÅŸleri Bakanı Nancy Faeser, bu gol sevincini hedef alarak UEFA'dan yaptırım istemiÅŸti. UEFA ise milli futbolcumuz hakkında 'uygunsuz hareket' sebebiyle soruÅŸturma baÅŸlatmıştı. UEFA'dan yapılan açıklama ÅŸu ÅŸekildeydi, "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Åžampiyonası Son 16 Turu Avusturya- Türkiye karşılaÅŸmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin YönetmeliÄŸi'nin 31(4) maddesi uyarınca soruÅŸturma açılmıştır . Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir."

Merih , UEFA ,Ceza, Maç ,TFF ,CAS



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.