Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
08.09.2024
Ä°stanbul /

27 Temmuz 2024 - 11:26
İstanbul'da sağanak geçişleri hafta sonu da sürecek
İstanbul dahil birçok ilde etkili olan sağanak yağışlar devam edecek. AKOM da İstanbul için tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulundu.
İstanbul'da sağanak geçişleri hafta sonu da sürecek

Ä°stanbul da dahil olmak üzere pek çok il için tedbirli olunması gerektiÄŸi vurgulandı.

Meteoroloji uzmanlarının yaptığı deÄŸerlendirmelere göre, Türkiye genelinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

Marmara'nın doÄŸusu, DoÄŸu Akdeniz, Ä°ç Anadolu'nun kuzeydoÄŸusu, Karadeniz, DoÄŸu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, Kayseri, NiÄŸde ve NevÅŸehir çevrelerinde yerel saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlar görüleceÄŸi tahmin ediliyor.

Özellikle Karadeniz bölgesi ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı belirtiliyor.

Hava sıcaklığı ve rüzgar tahmini

Hava sıcaklığında önemli bir deÄŸiÅŸiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında, iç ve kuzeybatı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceÄŸi tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile GüneydoÄŸu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, Ä°ç Anadolu’nun güney ve doÄŸusu ile DoÄŸu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yağışların, Karadeniz ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, Ä°ç Anadolu’nun güney ve doÄŸusu ile DoÄŸu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

14 ile sarı ve turuncu uyarı

Meteoroloji tarafından 14 ile ise turuncu ve sarı kodlu uyarı yapıldı. Sarı kodlu uyarı yapılan iller; Artvin, Giresun, Rize, Ardahan, Erzurum, Kars ve Trabzon olurken, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Ordu, Samsun, Bartın ve Düzce'ye ise turundu alarm verildi.

Ä°stanbul'da saÄŸanak geçiÅŸleri hafta sonu da sürecek

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, Ä°stanbul'da görülen gök gürültülü saÄŸanak geçiÅŸlerinin hafta sonu da süreceÄŸi, yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Ä°stanbul’da, sabah saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya’da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü saÄŸanak yağış beklendiÄŸinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.