Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
05.02.2025
Ä°stanbul /

31 Aralık 2024 - 11:54
Şara : Bölgesel Savaşı Önledik
Ahmed el-Şara, Türkiye ile dikkat çeken bir açıklamaya imza attı. ''Suriye'de Beşar Esad'ı devirmeseydik bölgesel savaş çıkacaktı'' diyen Şara, Türkiye'nin de bu savaşta yer alacağını söyledi.
Şara : Bölgesel Savaşı Önledik

Suriye'de 53 yıllık Esad​ rejimini deviren Ahmed el-Åžara, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan​'ın el-Arabiya televizyonuna konuÅŸan Åžara, son zamanlarda Orta DoÄŸu'da yaÅŸanan geliÅŸmelerle beraber bölgenin savaşın eÅŸiÄŸine geldiÄŸini, BeÅŸar Esad'ın devrilmesiyle Suriye​ ve Körfez'in 50 yıl boyunca güvence altına alındığını söyledi.

Suriye'de rejim devrilmeseydi Ä°srail'in ülkeye girmeyi planladığını ve Ä°ran​'ın da müdahale edeceÄŸini söyleyen Åžara, "Bu aÅŸama bölgesel anlamda çok önemli bir aÅŸamaydı. Bölge çok büyük küresel bir savaÅŸa maruz kalacaktı. Bölgesel anlamda bir saldırı düzenleneceÄŸinden ve bu aÅŸamada, Suriye'nin saldırıya uÄŸramasından bahsediyoruz" dedi.

''TÜRKÄ°YE'NÄ°N DE DAHÄ°L OLDUÄžU BÖLGESEL SAVAÅž ÇIKACAKTI'

Åžara, Ä°dlib'den harekete geçmemeleri halinde Ä°ran'ın, Irak'taki güçlerini Suriye'ye kaydırarak bölgedeki varlığını artırabileceÄŸini belirterek, "Ä°ran, Irak'taki güçlerini Suriye'ye gönderecekti" ifadesini kullandı. Åžara bu durumun Türkiye'nin sınırlarına kadar uzanabileceÄŸini kaydederek, "EÄŸer biz Åžam'ı ele geçirmeseydik, Ä°srail, Suriye'ye saldıracak ve Türkiye ve Ä°ran'ın da içinde yer aldığı bölgesel bir savaÅŸ çıkacaktı. Ä°srail'e karşı bölgesel bir savaşı önledik." dedi.

Suriye ,Åžara



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.