Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

İMAM HATİP DÜŞMANLIĞI
İMAM HATİP DÜŞMANLIĞI

 

Hüseyin Demir 

Türkiye’de bu gün Ä°mam hatip okulları hem DÄ°N ilmi, hem FEN ilminin eÄŸitimini veren MODERN ve ÇAÄžDAÅž eÄŸitimin öncülüÄŸünü yapan okullardır. 

Ä°mam Hatip Okullarının dışında hiçbir okulda din ilimleriyle fen ilimleri müfredatlarında yoktur. 

Ä°mam hatip lisesi öÄŸrenimleri sırasında her bir öÄŸrencinin ana dilinin yanı sıra en az bir yabancı dili en iyi ÅŸekilde öÄŸrenmelerini saÄŸlamak üzere bazı okullarda bir yıllık hazırlık sınıfı vardır. Bu okullarda 5 dilde eÄŸitim verilmekte. Bu diller arasında Arapça, Ä°ngilizce, Almanca, Rusça ve Ä°spanyolca yer almaktadır. Fen ve sosyal bilimlerle ilgili derslere ağırlık verilen, bu alanlara ilgisi bulunan, akademik baÅŸarısı yüksek öÄŸrencilerin kabul edildiÄŸi, alanlarıyla ilgili olarak çeÅŸitli projeler uygulayan ve üniversitelerle iÅŸbirliÄŸi halinde Faaliyet gösteren okullarında fen ve sosyal bilimler ağırlıklı M.E.B in eÄŸitim kurumlarıdır. 

Bu günlerde Ä°mam Hatip düÅŸmanı bir zihniyet tarafından Ä°.H.Okullarına ve dahi Ä°mam Hatiplilere karşı saldırı baÅŸlatıldı. Ahlaki deÄŸerlerle ve toplumsal normlarla baÄŸdaÅŸmayan sahtekârlık, taciz ve tecavüz gibi suçları iÅŸleyen ahlaksızlar üzerinden kurumları yıpratmaya yönelik kara propaganda çabalarının baÅŸlatıldığını görmekteyiz. 

Bu geliÅŸmeleri, içinde taşıdığı art niyetini ifÅŸa etmek ve fırsat olarak görmenin de büyük bir ahlaksız olduÄŸu gerçeÄŸini bu millet görmektedir. 

"Bir tek ahlaksız üzerinden okullarımızı, kurumlarımızı, camiaları yaftalaması aymazlık ve büyük bir terbiyesizliktir. Hiç kimse, hele, hele belli bir mevkii iÅŸgal eden ve mansıp sahibi biri, milyonların gözünün içine baka baka toplumsal vicdanı yaralayacak ÅŸekilde okullarımızı suç mahalliymiÅŸ gibi ilan etme hakkına sahip deÄŸildir. Bir kepazelik üzerinden kiÅŸisel tacizden kurumsal tacize geçiÅŸ yapma hadsizliÄŸine asla müsamaha gösterilmemelidir. 

Bireysel ahlak yoksunluÄŸunun istenmeyen tezahürleri olarak okullarımızda, kurumlarımızda, sosyal hayatımızda görülen taciz veya istismar vakalarının, toplumsal sorumlulukla baÄŸdaÅŸmayan, ifade özgürlüÄŸünü iftira özgürlüÄŸüyle karıştıranlarca keyfi bir fütursuzlukla suçlunun dışında herkesi suçlayan bir edayla iÅŸlenmesi kabul edilemez." 

"Ahlaksız hangi posta bürünmüÅŸ olursa olsun mutlaka cezalandırılmalıdır. Sahtekâr birisinin oynadığı oyun ortaya çıkınca içinde bulunduÄŸu yapıya ne kadar uzak olduÄŸu çok net bir biçimde anlaşılmaktadır. Ancak kiÅŸilerin yaptıkları kötülükler bütün bir camiaya mal edilmemeli. Evrensel bir ahlaki ve hukuki düstur olan suçun ÅŸahsiliÄŸi prensibi çerçevesinde ahlaksızlık kurumsal yaftalamaya dönüÅŸtürülmemeli, kurumsal itibar suikastına teÅŸebbüs edilmemelidir. 

Tecavüzcüyü, tacizciyi, kiÅŸiliÄŸine bakmak yerine kimliÄŸine göre deÄŸerlendirip kendi görüÅŸüne yakınsa savunmaya, aklamaya ancak farklı bir ideolojiye sahipse canla baÅŸla saldırmaya kalkanlar, en az suçlu kadar ahlaksızdır. Kategorik düÅŸünmek haksızlık, kurumlara itibar suikastı düzenlemek de ahlaksızlıktır." 

 

Üniversite nezdinde imam hatip liselerinin, birçok baÅŸarılı devlet adamı, siyasetçi, din adamı, iÅŸ insanı, akademisyen ve kamu görevlisi yetiÅŸtiren güzide ve saygın bir eÄŸitim kurumu olduÄŸu gerçeÄŸini kimse göz ardı edemez."Konuyla ilgili Yüksek ÖÄŸretim Kurumları Yönetici ÖÄŸretim Elemanı ve Memurları Disiplin YönetmeliÄŸi kapsamında soruÅŸturma baÅŸlatılmalıdır. 

Hülasa, Ä°mam Hatip okulları, aşırı, Laiklik siyasalarının oluÅŸturduÄŸu büyük boÅŸluÄŸu doldurmaya tekabül eden rasyonel düzeltme hareketidir. Ön yargılar, kimseye yarar saÄŸlamaz. Dün, ne bu günde, nede yarın da olduÄŸu gibi yaÅŸar. Zaman dönüÅŸtürür! Din öÄŸretimi insana bir zarurettir. 

Selam ve dua ile, 10-09-2020 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.