Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
20.04.2024
Ä°stanbul /

29 Ekim 2014 - 11:18
Fatih Belediyesi in 2015 bütçesine tepki
Fatih Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi muhalefetten yoğun eleştiri aldı
Fatih Belediyesi
in 2015 bütçesine tepki

Fidan UÄŸur - Fatih Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında görüşülen 2015 yılı için belirlenen 249.815 bin TLlik tahmini bütçesine muhalefeten ret oyu geldi. AK Partili Meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçen bütçeye muhalefetten yoÄŸun eleÅŸtiri geldi. 2015 yılı bütçesinin 2014 yılı bütçesinden az olduÄŸunu belirten CHP Grup Sözcüsü Soner Özimer, “Geçen sene Fatihliler için bir ÅŸey yapılmadı. Bu yıl ki bütçenin az olması bu yıl da bir ÅŸeylerin yapılmayacağını gösteriyor. 163 bin TL borcu olan Fatih Belediyesinin 2015 yılı tahmini bütçesinin geri kalanıyla ancak maaÅŸlar ödenir” diye konuÅŸtu.

Fatihte Fatihlilerin artık yabancı olduÄŸunu, ağırlıkta konuÅŸulan dilin Arapça olduÄŸunu belirten Özimer, “Ä°lçemizde bu kadar çok Suriyeli, Afrikalı, Nijeryalının yaÅŸaması üzerine biz yabancı olduk. Salgın hastalıkların artmasından korktuÄŸunuz için mi SaÄŸlık Müdürlüğünün bütçesini bu kadar arttırdınız” diye sordu. Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demirin bütçe ile ilgili yaptığı konuÅŸmasının bir belediye baÅŸkanından çok bir milletvekilinin yaptığı konuÅŸma gibi anlaşıldığını belirten Özimer, “Sayın Demirin iki çocuÄŸu olmasına ragmen ‘üç çocuk yapın dedi. Sanki Fatihlilerin baÅŸka sorunu yok gibi konuÅŸması ÅŸahsen bizleri düşündürdü” dedi.

Özimer, mecliste yaptığı konuÅŸmasının devamında özellikle Fatih Belediyesinde imar ile ilgili yapılan çalışmalara deÄŸinerek belediyeyi bir kez daha Fatihliler için hizmete davet etti. Özimer konuÅŸmasının devamında ÅŸunları söyledi:2012 yılında plansız olan Fatih Belediyesinin 1/5000lik planlarına ‘en kötü plan plansızlıktan daha iyidir diyerek, BüyükÅŸehirde oy verdik. Meclisten jet hızıyla geçen 1/5000 liklere bakamadık dahi. Ama ilçede yıllardır inÅŸaatlar durmuÅŸ tadilatlar durmuÅŸtu. VatandaÅŸlarımız maÄŸdur olmasın diye 1/5000liklere BüyükÅŸehirde ‘evet dedik. Ama planlar 1/1000 durumuna inince son gün görebildiÄŸimiz kadarıyla ‘hayır dedik. Ä°yi ki öyle demiÅŸiz. Fatih CHP meclis grubu doÄŸru bir karar verdiÄŸini 1/1000liklere yapılan itirazlar geldiÄŸinde görüyor.

YEŞİL ALANLAR İMARA AÇILMAMALI

Yeni imar planlarında vatandaşın tapulu mülkleri yeÅŸil alan ve park alanlarına alındığını belirten Özimer, “Halihazırda park olan yerler imara açılmış. Oruç Baba Parkı ,Emlak Bankası Blokları Parkı, Mimarsinan, HaÅŸim Ä°ÅŸcan Parkı Vatan Caddesi üzeri eski Lunapark (8.000 m2) imara açılanlardan sadece bazıları. Ä°lim Yayma Vakfı ve Ä°lim Yayma Cemiyetine, Fatih Sultan Mehmet Kolejine, Fatih Belediyesince bedelsiz 25 yıllık yer verilirken, Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi nin yer talebi yer olmadığı için geri çevrilmiÅŸ hatta otobüs dahi tahsis edilmemiÅŸ. Migrosun da bulunduÄŸu 8 dönümlük arazinin imara açılması ile ilgili tekrar yeÅŸil alan yapalım çaÄŸrımız cevapsız kalmıştır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

FATÄ°HTE SOSYAL BELEDÄ°YECÄ°LÄ°K YAPILMIYOR

Özimer, CHP Grubu olarak Fatihte kadın sığınma evleri, çocuk kreÅŸleri ve öğrenci yurtlarının açılması ile ilgili önerilerinin dikkate alınmadığını belirterek, “Yıllarca CHP olarak vurguladığımız kadın sığınma evi, Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir geldiÄŸinde iki olan kreÅŸlerin kapatılması ve yenisinin açılmaması, sosyal belediyecilik adına üzüntü vericidir.Deprem tekrar vurgulanmış  cevap alınmamıştır. Ama ihtiyarlar için söylediÄŸimiz hoby bahçeleri, huzur evleri stratejik planda Sayın Demirin staratejik planında 11 sene sonra yer bulmuÅŸtur” dedi.

NÄ°HAT HATÄ°POÄžLUNUN OTELÄ°NÄ°N RUHSATI VAR MI?

Özimer sözlerini şöyle sürdürdü: Otel cenneti olan Fatihte yandaşlar istediği kadar kat çıkarken diğerleri Otel ruhsatı alabilmek için katlarını yıkmaktalar. Nihat Hatipoğlu un ruhsatı sözlü sorulmuş, yazılı önergeler verilmiş cevap alınamamıştır. Edirnekapıda Vatandaşın evleri yıkılırken yıkılmayan bir ev tarihi eser diye kenara ayrılmış daha sonra tarihi süsü verilmiştir. Eminönünde seçimlerde tadilatta olan bir yer Mustafa Demirin resmini asmış 8 katlı olan yerde 15.50 yükseklik olması gerekirken yaklaşık 18 metrelik yer otel olarak faaliyet göstermektedir. Fatih halkı çifte standartla karşı karşıyadır.Yandaş olanlar ruhsat alırken diğerleri adeta cezalandırılmaktadır.

‘MÄ°MAR VE MÃœHENDÄ°SLER HAYVAN BARINAÄžINA SÃœRGÃœN EDÄ°LDÄ°

Yaklaşık 400 belediye personelinin şu anda 18 tanesi ki içlerinde mimar mühendis vb. bir çok üniversite mezunu ve yıllarını veren bürokratlar şu anda Yedikule Hayvan Barınağı a sürgüne gönderilmişlerdir. Bu memur arkadaşların suçları nedir? Severek hayvan barınağına giden varsa saygı ile karşılarım bende hayvanları çok severim fakat zoraki gönderilmesi anayasaya aykırıdır. Hayvan barınağında müdür görevini bir kamera üstlenmiş. 18 memur sabah bu kameranın önüne geçiyorlar iştima gibi akşamda çıkarken geçiyorlar.

FATÄ°H HALKI ZOR DURUMDA

Fatihte baklava simit festivaline Laleli ve Aksarayda vatandaÅŸların düzenlediÄŸi iÅŸportacı festivali eklenmiÅŸ durumda. Kimse ailesiyle Aksaray ve Laleliye gidemiyor. Tüm bu nedenlerden dolayı bu bütçenin günü kurtarmaya yönelik olduÄŸunu görüyor ve bu bütçenin Fatihin sorunlarını çözemeyeceÄŸini biliyoruz. Ä°ÅŸte bu nedenlerle Fatih belediyesinin 2015 yılı bütçesine CHP grubu olarak red oyu vereceÄŸimizi burada ifade ediyorum. 

gercekgundem.com

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu yorum : 9 yıl önce yazıldı.
Yorum Sahibi : remzi

 
mevlüt bey fatihbelediyesi battı bu bütçe bile çok buna.aldığı rüşvetler sattığı beleş arsaların geri dönüşümü gelse bitçeye gerek yok




Bu yorum : 9 yıl önce yazıldı.
Yorum Sahibi : mevlüt gül

 
Bir yanlışlık olmasın. Bu bütçe personel maaşlarını karşılamaz.