Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
20.04.2024
Ä°stanbul /

05 Kasım 2014 - 15:47
TARİHİ MISIR ÇARŞISINDA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI
Muharrem ayı dolayısıyla hazırlanan aşureler Tarihi Mısır Çarşısı da düzenlenen etkinlikle yerli ve yabancı konuklara ikram edildi.
TARİHİ MISIR ÇARŞISINDA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI

Bu yıl 14.sü düzenlenen aÅŸure etkinlikleri dolayısıyla dağıtılan aÅŸurelere vatandaÅŸlar yoÄŸun ilgi gösterdi. Muharrem ayı dolayısıyla Boludan getirilen aşçılara hazırlatılan aÅŸureler kısa süre de tükendi.  

Fatih Belediyesi ve Malatya Pazarının iÅŸbirliÄŸi ile bu yıl 14. sü düzenlenen aÅŸure etkinliklerinde 35 bin kiÅŸiye aÅŸure ikram edildi. AÅŸure etkinliklerinde bu yıl 20 ton aÅŸure dağıtıldı. Dualarla baÅŸlayan etkinlikte, Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir ile Malatya Pazarı Yönetim Kurulu Ãœyesi Hüseyin Murat Palancı çarşıda bulunan vatandaÅŸlara aÅŸure dağıttı. AÅŸurenin tadına bakmak isteyen vatandaÅŸlar birbirleriyle yarıştı.

Bu ayın aÅŸure ayı olması nedeniyle yerinin ve öneminin çok deÄŸerli olduÄŸunu söyleyen Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir, Muharrem ayının kurtuluÅŸun ve karşındaki insanı anlayabilmenin sembolü olduÄŸunu söyledi. 35 bin kiÅŸilik aÅŸure dağıttıklarını belirten Fatih Belediye BaÅŸkanı Demir, “Burası bizim için önemli, insanların aÅŸure yapmak için ihtiyaç duydukları bütün malzemeleri tedarik ettikleri yer” dedi. Demir, aÅŸurenin manevi anlamına iÅŸaret ederek, “Kerbela vakası orada Hazreti Hüseyin ve Ehlibeyten 70 insanın sırf siyasi beklentiler uÄŸruna ÅŸehit edilmesinin yıldönümü. Bütün Ä°slam aleminin ortak acısının olduÄŸu bir gün. Bunu da birliÄŸin, bütünlüğün ve dayanışmanın sembolü olan aÅŸure ile bütünleÅŸtiriyoruz. Ä°nsanın düşüncesi, dünya görüşü, statüsü ne olursa olsun dünyada hepimiz aynı kazanın içinde piÅŸiyoruz” diye konuÅŸtu.

 Malatya Pazarı Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Çetin Palancı, rahatsızlığı sebebiyle programa katılamazken yerine yönetim Kurulu üyesi oÄŸlu Hüseyin Murat Palancı katıldı. Palancı, Bu geleneÄŸin babası ve amcasının bir uygulaması olduÄŸunu belirterek  Her sene 40-50 bin kase aÅŸure yapıyoruz. Herkesin Muharrem ayını tebrik ederim. KeÅŸke herkes gelip burada aÅŸure yiyebilse bütün herkesi davet ediyorum dedi.

Aşureyi tadan vatandaşlar ise, böyle bir etkinliğin tarihi bir mekanda gerçekleştirilmesinden dolayı çok memnun kaldıklarını belirtti. Çarşıyı gezen turistler de ilk kez tattıkları aşureyi büyük beğeni ile yediler.

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.